Seksologinja iz Sidneja dr. Niki Goldstein otkrila je tri tipa muškaraca kojih se žene trebaju kloniti, barem kada je riječ o ljubavnoj vezi. Ističe kako su oni tipovi na koje ćete sigurno naići barem jednom u životu pa vas savjetuje kako da prevaziđete prepreke ako se ipak odlučite izlaziti s njima.

Riječ je tipovima koje ona naziva “šarmer”, “izgubljeno štene” i “potrebni”.

Šarmeri su jaki, puni samopouzdanja, dobro izgledaju i alfa mužjaci su u grupi. Ali ispod površine, kaže Goldstein, postoje određeni momenti koji će otkriti njegovu lukavu stranu.

– Ovo su tipovi koji vam govore sve ono što želite čuti i to rade gledajući vas direktno u oči. Obećavaju vam budućnost i znakove obavezanosti, ali držite oči otvorene. Da li rade stvari koje vam pokazuju da su ozbiljni ili samo koriste riječi? Lako se izgubiti u obećanjima i planovima o budućnosti, ali morate stati i sa distance pogledati situaciju. Šarmer će vam govoriti jednu stvar ali vi ste ti koji morate biti dovoljno mudri da li prate vlastite riječi – kazala je.

Izgubljeno štene je tip koji izgleda šašavo i slatko, ali na kraju dana nisu baš 100 posto sigurni šta rade. Obično sabotiraju vlastitu šansu da započnu vezu jer se zaljube u drugu ženu koju i ne znaju, a ignorišu nekoga kome je stalo do njih. Kada se ta stvar raspadne, dolazi nazad pužeći i moleći za oprost.

– Ne možete spasiti izgubljeno štene. Možda je primamljivo, ali izgubljeno je i tu ne možete ništa. Možete jasno izreći svoje namjere i biti iskreni, ali ako ne mogu uzvratiti, vrijeme je da sačuvate svoje samopoštovanje i nastavite. Ukoliko i budete skupa, doći ćete do situacije gdje se on neće moći odlučiti i vi ćete morati donositi odluke za oboje – ističe Goldstein.

Potrebni je tip muškarca koji se neće brzo i lako zaljubiti, ali kada se prepusti onda vas ne pušta iz vida. Nekada se ponašaju previše zaštitnički, zahtjevni su i mogu biti nezdravo posesivni. Upravo njegovo gušenje može zasjeniti ljubav.

– Postavite sebi pitanje kada bi vas prestao „gušiti“ da li biste željeli istražiti nešto više? Problem je da on možda neće biti sposoban za to jer su oni često tipovi koji imaju dvije opcije sve ili ništa. Neke žene uživaju o tome da neki tipovi udovoljavaju svakoj njihovoj potrebi dok druge žene koje su više nezavisne smatraju to gušenjem. Ako ste nezavisna žena, onda ovo nije vaš tip – zaključuje Goldstein.

(Klix)