Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da na sutrašnjem sastanku u Berlinu srpskoj delegaciji neće biti lako, na šta već unaprijed upućuju, kako je rekao, “čudni momenti” – sam format sastanka i izbor učesnika.

– Nemam ništa protiv Šareca, naprotiv, ali, zašto Šarec, a ne Dančila, zašto Plenković, a ne Orban, zašto ne Borisov – rekao je Vučić u emisiji Hit tvit na Pink televiziji, prenosi Tanjug.

Primjetio je i da, na primjer, nije pozvan Milorad Dodik, koji je, podsjeća, dobio najveći broj glasova građana BiH na proteklim izborima, već Denis Zvizdić.

– Sutra će svi reći da je Kosovo nezavisno, zato su i pozvani, da bi rekli kako je neodgovorno bilo razgovarati o tome šta bi Srbija mogla da dobije. Zato sam i govorio o razgraničenju, da bismo nešto dobili…Sad znam da se nećemo izboriti za tu ideju – rekao je Vučić.

Kako god, delegacija Srbije biće, konstatovao je, jedina koja će govoriti protiv nezavisnosti KiM.

– Naravno, biće teško, ali nije nam prvi put. Ali, kako da vam kažem, mi smo to izabrali, da se borimo za zemlju. Naše je da se borimo – naveo je Vučić.

Vučić očekuje da će sutra u Berlinu biti riječi o evropskoj budućnosti, zemljama EU, o proširenju. Izrazio je nadu o pozitivnim signalima.

Tanjug