Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović povodom Vaskrsa posjetila je štićenike Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci.

Prilikom posjete ovoj unstanovi, Cvijanovićeva je štićenicima Doma uručila prigodne poklone, kako bi na svečaniji način obilježili navjveći hrišćanski praznik – Vaskrs i praznike koji slijede.

Kako je istakla, ono što ju posebno raduje jeste projekat izgradnje vrtića ovog Doma, u koji je Vlada Srpske uložila 100.000 KM, koji, kako kaže, treba da pokaže jedan intrigativni pristup.

Cvijanovićeva je rekla da suština projekta jeste da se mališani smješteni u Dom ne izoluju, nego da imaju zajedničko i druženje i boravak sa drugim vršnjacima iz lokalne zajednice.

Željka Cvijanović u posjeti Domu (Foto: RTRS)

Željka Cvijanović u posjeti Domu (Foto: RTRS)

– Pored izdvojenih 100.000 KM Vlade Republike Srpske, ovaj projekat je kandidovan i za podršku Srbije, koja će obezbijediti 200.000 KM, kako bi svi poslovi bili završeni – naglasila je Cvijanovićeva.

Željka Cvijanović u posjeti Domu (Foto: RTRS)

Željka Cvijanović u posjeti Domu (Foto: RTRS)

Ona je apelovala na sve koji imaju dugovanja prema Domu “Rada Vranješević” da ih izmire, dodajući da će ona, kao predsjednica Republike, nastaviti da pruža podršku ovoj ustanovi.

– Nadam se da ćemo kroz dobre projekte praviti sve bolje uslove, mada sam ja i sada zadovoljna i mogu da upoređujem kako je to nekada bilo, prije sedam-osam godina i kako je to danas. Svi koji ovdje dođu, vide da ima napretka – istakla je Cvijanovićeva.

Kako je navela, Vlada Srpske i Kabinet predsjednice Republike i dalje će nastaviti da pruža finansijsku i svaku drugu podršku ovoj ustanovi.

Predsjednica Srpske juče je posjetila djecu koja se liječe na dječijoj klinici u Banjaluci.

RTRS