Aero klub “Prijedor” u subotu je bio domaćin posjetiocima iz Njemačke koji su, doletjevši u 12 sportskih aviona, nakon Bihaća, turistički boravili u Prijedoru. Bila je ovo odlična prilika za druženje i razmjenu iskustava. Na Aerodromu ih je pozdravio gradonačelnik Milenko Đaković. On očekuje da će se dobar glas o lijepo uređenom prijedorskom Aerodromu daleko čuti, kao i da će grad Prijedor postati jedna od avio-destinacija za goste iz Zapadne Evrope.

Posjetioci iz Zapadne Evrope će. svojim privatnim malim sportskim avionima, dolijetati na Aerodrom Prijedor, obilaziti grad i to će biti prilika da pošaljemo poruku u svijet da imamo izuzetno lijep sportski aerodrom i mnogo šta za vidjeti – rekao je gradonačelnik Đaković.

Sve bi se po njegovim riječima, moglo uraditi u saradnji s Bihaćem, jer su njemački turisti prvo svratili tamo. Na Aerodromu “Urije” domaćini su se potrudili da gosti ne zaborave ovaj let. Vanja Novaković, predstavnik Aero kluba “Prijedor”, žali samo što ih nije poslužilo ljepše vrijeme. Za sve ostalo su se pobrinuli.

 

-Imali su plan i ambiciju da malo posjete naš kraj, međutim zbog nepovoljne meteo situacije, taj susret bio je nešto kraći nego što je planirano. Bez obzira na to, ovo je jedinstvena prilika i divan povod da se malo družimo sa njemačkim kolegama i da razmijenimo iskustva – rekao je Novaković.

Na Aerodromu “Urije“ s razlogom očekuju da će ovakvih turističkih posjeta biti još više u narednom periodu, kao i da će, nakon povratka njemačkih sportskih aviona i njihovog pozitivnog iskustva, mnogi strani turisti poželjeti da u Prijedor dođu na isti način.

Kozarski