Da sloga kuću gradi – potvrđuju mještani Donje Dragotinje kod Prijedora. Za mjesec dana, komšiji Rajku Mijiću, izgradili su kuću.

Rajko Mijić je invalid od rođenja. Živi sam u trošnoj kući. Komšije su prije mjesec i po dana pokrenuli akciju da izgrade novu kuću. Znao je Rajko da ima dobrih ljudi, ali su ga, kako kaže, iznenadili s koliko su entuzijazma organizovali akciju .

– Komšije, prijatelji i poznanici, darodavci znani i neznani, veliki posao je urađen, meni je pomognuto – kaže Rajko.

Organizovali su se komšije i sakupljali dobrovoljni prilog i donacije i uspjeli su da nabave neophodan građevinski materijal. Dali su se na posao i za 28 dana nova kuća stavljena je pod krov.

– Imao sam prilike da tu dolazim kada je bila jaka zima. Svratim do njega i vidim da je baš neuslovno za život. Ne može se ugrijati, šuplji podovi, šupalj krov. Baš nije za život. To je bio jedan od osnovnih motiva što sam krenuo u ovu akciju – priča Željko Stojaković.

– Ima još dobrih ljudi da nam pomognu da ovo završimo do jeseni ili do zime. Da se čovjek može useliti da može da živi normalan život kao i svi ostali – kaže Milenko Ćirić.

Rajkove komšije sada nastavljaju dalje. Do jeseni će završiti sve poslove kako bi Rajko mogao useliti u novi dom. A Rajkova želja je, s obzirom na to da je elektromehaničar, da pronađe posao i da živi od svog rada.

RTRS