Da li će se iko pozabaviti problemom da su ova djeca već naučena da je oteti teritoriju, oduzeti ljudska prava nešto što “prirodno” ide sa “prirodnom Albanijom?

Zamislite samo da sličan performans izvedu srpska djeca! Nastala bi mrtva trka između NVO organizacija, zaštitnika za ljudska prava, političkih partija, međunarodnih organizacija, botova, ko će prije da osudi „varvarski čin“ i ugrožavanje nestabilnog Balkana.

Kad albanskom djecom izmanipulišu njihovi roditelji, staratelji, učitelji, iz Crne Gore stiže samo muk.

Muk je ranije stigao i kada su u pitanju bile zastave Sandžaka na svadbama, albanskih zastava od Rumije do sjevera, pa i na nedavno vrckanje desetogodišnje djevojčice iz škole „Oktoih“ dok se na nešto više od 100 godina od oslobođenja ovih prostora od Otomanske imperije u podgoričkoj školi slavio „Dan turskog suvereniteta“.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se performans albanskih djevojčica koje slažu kao mozaik tzv. veliku Albaniju, „čopkajući“ od teritorija ostalih država i pridodajući je na već postojeću mapu Albanije. Na snimku se vidi otcijepljeni dio ne samo Crne Gore i Kosmeta, već i centralnog dijela Srbije, Preševske doline.

E, sad zamislimo da su to uradila srpska djeca. Da li bi bili pozvani roditelji, politički analitičari, sociolozi i psiholozi, škola, da li bi planuli mediji sa povicima i osudama. Ili bi kao zbog ovog performansa sve prekrilo ćutanje? Da li će se iko pozabaviti problemom da su ova djeca već naučena da je oteti teritoriju, nasilje i terorizam, protjerivanje, prodavanje organa, oduzimanje ljudskih prava nešto što „prirodno“ ide sa „prirodnom Albanijom?

Izvor: in4s.net