Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NS RS, izgleda baš voli da se slika sa licima koja su poznata organima gonjenja.

Da narodnom poslaniku nije strano druženje, u najmanju ruku, sa sumnjivim tipovima, dokaz je slika nastala u jednom banjalučkom fitnes klubu.

Ovaj put Stanivuković se slikao sa licima koja su hapšena zbog niza teših krađa na području Banjaluke.

Lijevo na slici je Stefan Gvozden, iz Banjaluke, uhapšen u policijskoj akciji “Blind” zbog sumnje da je počinio niz krađa na području grada, a kojima je pričinio štetu od oko 14.000 KM.

Thumbnail
Foto: Facebook

Gvozden je promijenio ime, a ranije se zvao Anđelko Čavlović.

On se sumnjiči da je duže vrijeme na području Banjlauke počinio više teških krađa.

“Osumnjičeni je upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovao na vrata stanova i kuća, ulazio u unutrašnjost odakle je otuđio novac, zlatni nakit i druge predmete pogodne za dalju prepodaju, pričinivši materijalnu štetu u iznosu od oko 14.000 КM”, saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Do narodnog poslanika je Igor Vučenović, uhapšen u u policijskoj akciji “Istok 2”.

Vučenović se sumnjiči se da je Zoranom Aleksićem, počinio devet krađa u kojima su ukrali novac i razne stvari u vrijednosti od oko 80.000 maraka.

“Osumnjičene Z. A. i I. V. teretimo da su od 25. novembra 2016. do 5. jula 2017. godine počinili devet teških krađa i tri pokušaja krađe na području Banjaluke, Prijedora, Mrkonjić Grada i Čelinca. Oni su po dogovoru dolazili do kuća i stanova, a onda koristeći nepažnju i odsustvo vlasnika krali novac i druge dragocjenosti”, rečeno je na konferenciji za novinare koju je održao tadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Novković.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni su ukradene predmete uglavnom prodavali, a zarađeni novac su potrošili. Istakao je da su u okviru akcije “Istok 2” na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka pretreseni i stanovi i vozila osumnjičenih.

Osumnjičeni Aleksić i Vučenović su prilikom provala u objekte najčešće koristili pajsere kojima su obijali vrata i prozore, na glavama su imali kape, a na rukama rukavice. Uglavnom su krali novac, zlatni nakit i druge vrijedne stvari.

Obojica su poznati policiji po činjenju krađa i drugih krivičnih djela, a Vučenović i po švercu narkotika.

Vučenović je hapšen zbog droge u akciji “Regija” tokom 2011. godine zbog šverca narkotika, a ranije je osuđivan upravo zbog tih djela.

Podsjećamo, Stanivuković se slikao sa braćom Ćulum, te nakon toga tvrdio da “nikada u životu nisam sreo Nermina i Armina, i da nije bio u kući kada su se oni slikali.

Braća Ćulum su na čelu bajkerske organizacije “United Tribuns”, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost za bezbjednost, navode mediji.

Prema izveštaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma Njemačke pokrajine Bajern, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju “bratstvo“ “United Tribuns” nakon salefista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj.

Njemačka tajna služba ih proglasila za prijetnju po nacionalnu bezbjednost nakon čega je doneseno rječenje da se protjeraju iz ove države.

Nermin i Armin su saslušani u sklopu istrage o ubistvu Slaviše Krunića.

ATV