Francuski filozof Bernar Anri Levi jedan je od najvećih manipulatora i foliranata današnjice kojeg proglašavaju najuticajnijim i najangažovanijim intelektualcem jedino u Sarajevu, Prištini i gdje god treba govoriti protiv Srba, izjavio je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Pero Simić.

– Tako su ovih dana Televizija N1 i Amir Zukić u emisiji Presing ugostili ovog bogataša koji za dobre pare mijenja mišljenja i stavove po želji onih koji ga dobro plate ili ga promovišu – istakao je Simić.

On je naglasio da su “Levijeve nebulozne uvrede na račun srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u intervju za N1 svojstvene samo onima kod kojih su ustanovljeni simptomi poodmakle šizoparanoje”.

– S obzirom na to da Republika Srpska nije izrazila spremnost da preko posrednika da nekoliko stotina hiljada evra Leviju za njegovu predstavu “Luking for Jurop”, koja bi se prikazala u Banjaluci, jer ima preče obaveze, izloženi smo njegovim skandaloznim uvredama koje je izrekao na N1 – istakao je Simić.

On je rekao da o “halucinacijama ovog francuskog foliranta, filozofa profitera, kojeg je podržavao Bernar Kušner, najbolje govori obmana građana BiH koju je iskazao u emisiji kod Amira Zukića, obećavajući prenošenje nekih evropskih institucija iz Brisela u Sarajevo”.

– Sve je to priča za malu djecu “velikog filozofa”. I kao što dobro reče Emir Kusturica – “On vam je maligni narcis” – istakao je Simić.

SRNA/RTRS