Funkcioner SDS-a Mladen Bosić izjavom da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik “bavi pijačarskom politikom” javno je iskazao svoje frustracije izazvane time da je rezultat njegovog političkog sukobljavanja i duela sa Dodikom taj da je od lidera nekada najveće političke stranke u Republici Srpskoj pao na nivo običnog pijačarskog komentatora zbivanja na političkoj sceni u Srpskoj, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao da je još jedan od razloga Bosićevih frustracija taj što je on četiri godine govorio o potrebi da bude snižena cijena rominga građanima BiH, a da je Dodik taj problem riješio za mjesec.

– To je razlika između Bosića i Dodika i SDS i SNSD-a. Oni samo kritikuju i pričaju, a mi djelujemo i rezultati našeg rada su jasno vidljivi – naglasio je Kovačević.

On je rekao da je javnosti poznato da se Dodik u toku sadašnjeg prilično kratkog mandata predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sa kojima se sastaje redovno.

Kovačević je podsjetio da se Dodik sastao i sa predsjednicima Slovenije i Poljske, te da je dva puta bio u posjeti Briselu gdje je imao susrete sa svim značajnim zvaničnicima Evropske komisije.

On je dodao da je u nizu veoma značajnih posjeta bio i odlazak Dodika u Vatikan, gdje se sastao sa papom Franjom, i Tursku gdje se susreo sa predsjednikom Redžepom Tajipoim Erdoganom.

– Sve su to veoma značajni susreti. Podsjećam da je sa predsjednikom Turske potpisao dva veoma značajna ugovora. Dodik će nastaviti da širom svijeta predstavlja interese i stavove Srpske i da donosi doborbit Srpskoj – naglasio je Kovačević.

Bosić je izjavio da je Dodik za vrijeme predsjedavanja u Predsjedništvu BiH realizovao iznenađujuće posjete Vatikanu i Turskoj i da je nastavio sa vođenjem, kako kaže, pijačarske politike, koju mijenja od situacije do situacije.

SRNA/RTRS