Iz budžeta grada Prijedora u ovoj godini finansiraće se 48 projekta udruženja građana, fondacija, omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih koji su izabrani putem konkursa.
Riječ je o 28 projekata u nevladinom sektoru iz oblasti zapošljavanja, socijalne zaštite, kulture, obrazovanja, jačanja demokratskog društva, ljudskih prava, razvoja sporta, ekologije, zdravstva, turizma, privrede i poljoprivrede.

Ukupna vrijednost odobrenih projekata je 51.000 KM, dok je planirana budžetska stavka za ovu godinu 58.266 KM.

Riječ je i o 20 projekata u omladinskom sektoru iz oblasti urbanog omladinskog sektora, poboljšanja položaja mladih u ruralnim sredinama, aktivnostima koje potiču na demokratiju, toleranciju i ravnopravnost polova, kreativnog izražavanje kroz kulturu i različite oblike umjetnosti, aktivnostima koje promovišu odgovoran odnos prema prirodi i zdravom stilu života, podrške zapošljavanju i mobilnosti, promocije volonterskih aktivnosti i aktivnog učešća mladih.

Ukupna vrijednost odobrenih projekata je 38.170 KM, dok je planirana budžetska stavka za ovu godinu 52.131 KM.

Rezultati konkursa za izbor najpovoljnijih projekta udruženja građana i fondacija, te omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih objavljeni su na internet stranici grada www.prijedorgrad.org.