Glavni i odgovorni Informera Dragan J. Vučićević rekao je povodom najave jednog dela opozicije da će razapeti šatore ispred Skupštine da će to biti još jedan njihov debakl, što smo imali već prilike da vidimo, 13. aprila, kada su najavljivali “dan D”

-To je jedna grupa ljudi koja želi da na silu otme vlast, to im ne polazi za rukom, sve su nervozniji, i povlače onda sve gluplje poteze – rekao je Vučićević za Pink.

Kako ocenjuje, deo opozicije ovakvim ponašanjem želi da prikrije lepe vesti koje se dešavaju u našoj zemlji.

– Pre praznika, videli smo našeg predsednika Vučića na samiitu ‘Jedan pojas, jedan put’ u Pekingu sa vodećim svetskim liderima, on je tamo razgovarao sa dvojicom najmoćnijih lidera planete – Si Đinpingom i Vladimirom Putinom – podsetio je Vučićević, naglasivši da je Vučić bio jedini lider iz zemalja bivše Jugoslavije na tom samitu.

– Jedini lider iz Jugoistočne Evrope na samitu je bio predsednik Vučić, ako ne računamo mađarskog premijera Viktora Orbana. Tamo su bili najveći svetski državnici. Mi smo tamo kao država, i predsednik Vučić kao naš predstavnik, bili najuvaženiji – istakao je Vučićević.

Iz Kine su u Srbiju došle neke od najvažnijih investicija, podsetio je on.

– Juče je spojen novi most preko Save – od Obrenovca do Novog Beograda. Ko ima tu vest na naslovnim stranama? Skoro niko, jer je u toku specijalni rat, da se sakriju sve dobre vesti – naglašava Vučićević.

YouTube printscreen

– Da li neko razume koliki je to uspeh što se danas uradilo ono što niko nije uradio prethodnih 10 godina, završen je Koridor 10. Sada imamo auto-put od severa Srbije do Egejskog mora – ističe on.

Oni su za 12 godina svoje vlasti, kako napominje, uradili četiri puta manje auto-puteva i važnih infrastrukturnih projekata nego ova vlast za šest godina, rekao je on dodavši da, pritom, mi ulažemo u infrastrukturu ne povećavajući javni dug.

Kako naglašava, sve vreme imamo suficit, a to je spektakularan rezultat, i dodaje da sve svetske ekonomske institucije to pozdravljaju.

– Gledam u njihovim hejterskim emisijama u kojima pričaju ozbiljni ekonomsiti da je nemoguuće dostići prosečnu platu od 500 evra, a prosečna plata u Srbiji je 450 evra sa tendencijom rasta. To kod njih nije bilo moguće, jer su samo krali, varali i lagali – gledam Đilasa, kaže poludela vlast hoće da gradi stadione, i da uloži novac u to.

YouTube printscreen

– To mu je strašno, a nije mu bilo strašno kada je 500 miliona evra sebi nameštao u svojim firmama? – zapitao se Vučićević.

– Njemu je strašno što Srbija hoće da bude normalna država. Stanje u zdravstvu je nikad bolje. Vrlo je važno reći i raskrikanti laž, nije tačno, kako oni kažu, da se bolesna deca leče SMS-om, postoji državni fond koji je pun i sva deca koja ne mogu da budu lečena u Srbiji upućuju se u inostranstvo sa potrebnom dokumentacijom, a u njihovo vreme su se deca lečila SMS-om – zaključuje Vučićević.

Informer.rs