U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom, u višim predjelima sa susnježicom i snijegom, te dnevnom temperaturom od tri do osam stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti oblačno, sa kišom na sjeveru, dok će u brdsko-planinskim predjelima iznad 700 metara nadmorske visine padati snijeg. Na jugu će preovladavati pretežno do potpuno oblačno i suvo, dok će ponegdje na istoku i jugoistoku padati kiša.

Tokom dana na sjeveru, a posebno u Krajini, zadržaće se kišno vrijeme, na planinama sa susnježicom i snijegom, dok će u drugim predjelima padavine oslabiti uz periode suvog vremena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne će ponovo biti više kišnih perioda, a u Hercegovini će postojati uslovi za grmljavinu. Prema večeri i tokom noći očekuje se prestanak padavina u većini krajeva, osim centralnog pojasa i istoka gdje će mjestimično padati slaba kiša.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Han Pijesak, Čemerno i Ivan sedlo jedan, Јajce i Sokolac dva, Livno i Tuzla tri, Banjaluka, Doboj, Drvar, Gradačac, Prijedor i Sarajevo četiri, Nevesinje, Zenica i Zvornik pet, Bijeljina, Brčko i Srebrenica šest, Višegrad, Foča i Mostar devet, Bileća i Trebinje 10 i Stolac 12 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS