Hrabri sudija Osnovnog suda iz Prnjavora pokazao je kako se treba boriti protiv nesavjesnih vozača, ali i bahate djece lokalnih bogataša.

Da djeca biznismena i bogataša često divljaju u svojim skupocjenima automobilima i nije nikakva novost, ali smo se sada uvjerili koji je pravi način da se obračuna sa takvim osobama.

Do sada smo više puta mogli vidjeti na društvenim mrežama kada neki tatin sin okači snimak na kojem svoje automobile voze i više od 200 kilometara na čas i naravno prolaze bez ikakvih kazni.

U slučaju da budu kažnjeni, to je do sada uvijek bila neka simbolična novčana kazna, koju oni mogu platiti iz dnevnog džeparca.

Zbog toga se često moglo čuti da za njih ne važe zakoni kao za ostale građane, nego stara izreka „Gdje novac zveči, pravde ječi“.

Međutim, kćerka milionera iz Dervente ovaj put nije imala toliko sreće, pa je skupo platila svoju bahatost.

Zbog divljanja i nesavesne vožnje, ostala je bez svog limenog ljubimca o kojem većina građana u Republici Srpskoj može samo da sanja ili da gleda na televizoru.

Sudija joj nije oprostio, naravno nije ni trebalo, to što je noću i po snijegu vozila duplo više od ograničenja, a još je prije toga četiri puta bila kažnjena zbog bahate vožnje.

Da stvar bude još zanimljivija, pokušala je sudiju i da slaže da ranije nije kažnjavana. Sve ju je to na kraju skupo koštalo.

Takođe, ovo treba da bude poruka i ostalim sudijama da primjenjuju zakon i da na taj način udaljavaju nesavjesne vozača sa puta.

Ne sumnjam, kupiće tata svojoj kćerki sigurno novi i vjerovatno skuplji automobil, ali se nadamo da će nakon ovoga biti pametnija i da će u narednom periodu voziti onako kako što to čini većina vozača.

Nadam se i da će ova presuda bar malo uticati i na druge bahate vozače da u narednom periodu pripazi na vožnju, jer bi i oni mogli naići na nekog hrabrog sudiju koji će im oduzeti automobil i izreći kaznu koju zaslužuju.

Srpskainfo