Goran Suvara nastavlja da iznosi materijal kojim, kako kaže, dokazuje da je od Nebojše Vukanovića za snimak Mile Radišića dobio 50.000 evra, da je u vrijeme bjekstva od policije komunicirao sa Draškom Stanivukovićem i da je imao ponudu američke administracije da sarađuje sa njima.

Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu za teško krivično djelo, Suvara je na konferenciji za novinare u Banjaluci objavio, javnosti nepoznat, dio snimka na kojem je torba sa 50.000 evra. Tu torbu su mu 2015.godine predali tadašnji novinar Nebojša Vukanović i funkcioner SDS-a Bojo Gašanović da bi se, kako kaže, domogli snimka Mile Radišića kako bi za navodni kriminal optužili dio vlasti Republike Srpske.

Suvara je i ovoga puta, kao i na konferenciji za novinare održanoj prije mjesec, rekao da je u vrijeme bjekstva od policije Republike Srpske bio u kontaktu sa tadašnjim odbornikom PDP-a Draškom Stanivukovićem.

Na konferenciji za medije emitovan je i kratak tonski zapis koji, prema Suvarinim riječima, dodatno potvrđuje njegovu nekadašnju prisnost sa Stanivukovićem.

Fotografijom sa tadašnjom ambasadorkom SAD u BiH Morin Kormak, Suvara, kako kaže, argumentuje da je imao i ponudu za saradnju sa neimenovanim predstavnicima te države. Tvrdi da je tu ponudu odbio.

RTRS