Biti zaljubljen u nekoga ko svoju prošlost nije ostavio iza sebe definitivno je jedna od težih stvari u ozbiljnoj vezi

Postoje znaci koji će vam otkriti da li je vaš partner opsednut bivšom devojkom. Nekada ljudi u novu vezu uđu pre nego “zaleče slomljeno srce” i sebi dodatno zakomplikuju ljubavni život. Postoje znakovi koji će otkriti da vašem partneru nedostaje bivša devojka.

Fotografije i pokloni

dejt, par, poljubac, ljubav

Foto: Pixabay.com

Ako vaš partner još uvek ima fotografije bivše devojke na telefonu i poklone koje je dobio od nje i smatra ih vrednim, to će verovatno kod vas proizvesti sumnju. U tom slučaju treba da obavite iskren razgovor o tome i razjasnite situaciju.

Poređenja

Spominjanje imena bivše devojke i prisećanje prošlosti, poređenje vaših navika, ličnosti, smisla za modu i drugih stvari s onim što je predstavljala ta devojka je razlog za brigu. To se može dogoditi povremeno tokom određenih razgovora, ali ako pređe u rutinu, to možete smatrati alarmom na koji treba da obratite pažnju.

Izlasci na ista mesta

Ukoliko vaš partner preferira da vas vodi na mesta na koja je ranije odlazio s bivšom devojkom, to pokazuje da pokušava da sledi staru šemu i oživi stara sećanja.

Prijateljstvo s bivšom devojkom

Sasvim je normalno ostati u dobrim odnosima s bivšom devojkom kada muškarac u potpunosti iza sebe ostavi prošlost i više nema osećanja prema njoj. No, ako on traži načine da ostane u kontaktu s njim, to može biti pokazatelj da ipak želi nešto više od samog prijateljstva.

Porodica bivše devojke

Foto-ilustracija: Profimedia/Cultura RF

Nema ništa loše biti pristojan prema članovima bivše partnerke, ali nakon raskida nije normalno ostati deo porodičnih okupljanja. To pokazuje da je vaš partner još uvek vezan za njenu porodicu ili da pokušava da bude aktivno umešan u njihov život zbog nekog razloga.

Društvene mreže i krug prijatelja

Ako vidite da vaš partner prečesto i nepotrebno komentariše postove bivše devojke na društvenim mrežama, trudi se da ostane u kontaktu sa zajedničkim prijateljima ili pokušava da sazna šta se događa u njenom ljubavnom životu, onda vam je sve jasno.

Neiskren razgovor

Kada dođe trenutak da odlučite da razgovarate o onom što vas zabrinjava, vaš partner može pokušati da promeni temu kako bi vas “ućutkao”. U tom slučaju je jasno da nije spreman na otvoren razgovor o bivšoj devojci i da nešto krije, a to je ogromna prepreka uspešnoj vezi.

Telegraf.rs