Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora objavilo je listu 16 ratnih vojnih invalida i 14 članova porodica poginulih boraca koji su za ovu godinu ostvarili pravo na klimatsko-banjsku rehabilitaciju u skladu sa projektom Vlade Republike Srpske.
Zahtjeve je ovom odjeljenju putem javnog poziva podnijelo 27 ratnih vojnih invalida i 38 članova porodica poginulih boraca. Budući da su gotovo svi članovi porodica poginulih boraca imali jednak broj bodova na rang-listi, prednost su ostvarili stariji po godinama.

Osim ovih 65 lica, koji su bodovani i nalaze se na rang-listi, na ovogodišnji javni poziv prijavilo se još 14 kandidata iz ove dvije kategorije. NJihovi zahtjevi odbijeni su jer ih je 12 koristilo ovo pravo u protekle tri godine preko Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite ili Fonda zdravstvenog osiguranja, što je eliminatorni faktor, a dvoje je zahtjeve predalo neblagovremeno.

Rang-liste dostavljene su nadležnom ministarstvu i organizacijama i objavljene na oglasnoj tabli gradske uprave i na njenoj internet stranici.

Rang listu pogledajte OVDJE