Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić prenio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da su presudu za lažni državni udar u Crnoj Gori “donijela braća Milo i Aco Đukanović”, a da su glavna meta srpski narod u Crnoj Gori i njegovi politički predstavnici Demokratski front.

On je rekao da je ta presuda bila očekivana i da je sagovornicima saopštio ono što je od njih javno tražio na jučerašnjoj konferenciji za novinare – da srpski narod u Crnoj Gori želi da se rukovodstva Srbije i Republike Srpske što snažnije distanciraju od Mila Đukanovića, neprijatelja srpskog naroda, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

Mandić, koji je i lider Demokratskog fronta, rekao je da je ovdje riječ o “pokušaju lomljenja kičme srpskom nacionalnom i političkom identitetu, da bi Crna Gora, nekadašnja srpska država, postala antisrpska tvorevina”.

On je prenio Vučiću i Dodiku da je zato neophodno da Srbija i Republika Srpska “zauzmu logičan i prirodan stav prema režimu čiji je cilj razaranje i zatiranje srpskog identiteta u Crnoj Gori”.

Lider Nove srpske demokratije Mandić danas je prisustvovao vojno-policijskoj paradi u Nišu.

Mandić je juče, odlukom Višeg suda u Podgorici, osuđen na pet godina zatvora zbog navodnog učešća u pokušaju “državnog udara” na izborni dan u Crnoj Gori 2016. godine.

Sud je proglasio krivim i Milana Kneževića, pripadnika opozicionog Demokratskog fronta.

SRNA/Srpskainfo