Bh. košarkaš iz Portlanda Јusuf Nurkić, na meču protiv Denvera Nikole Јokića, nosio je majicu sa imenima devetorice poginulih vojnika tzv. Armije BiH.

Sa druge strane, srpski centar je poslije meča na konferenciji na medije pokazao da je veliki sportsmen i gospodin istakavši da mu je drago što je Nurkić za kratko vrijeme stao na noge poslije teške povrede.

On je na meču polufinala Zapadne konferencije plej-ofa NBA u Oregonu, koji nije igrao zbog povrede, nosio majicu sa imenima Izeta Nanića, Hajrudina Mešića, Safeta Hadžića, Safeta Zajka, Mehdina Hodžića, Midhata Hujdura, Adila Bešića, Nesiba Malkića i Envera Šehovića, ljudi koji su učestvovali u ratu u BiH i odlikovanim najvećim ratnim odličjem – Ordenom heroja oslobodilačkog rata.

Pored toga, na svom Fejsbuk profilu postavio je video u kome veliča pomenute vojnike i peva kasidu “Devet heroja”.Na provokacije nije odgovorio Јokić, već je istakao da mu je drago što je Nurkić počeo da samostalno hoda za kratko vrijeme od teške povrede.

– Drago mi je što se vratio i što je zdrav. Imao je tešku povredu – rekao je Јokić na konferenciji za medije poslije utakmice.Inače, Nurkić je bio Јokićev saigrač u Denveru i otišao je u Portland iz razloga što je bio u njegovoj sjenci.

RTRS