Humanitarno udruženje samohranih roditelja “Osmijeh anđela” iz Prijedora doniralo je odjeću i obuću za socijalno ugrožene stanovnike opštine Drvar. Predsjednik Omladinske organizacije iz Drvara Željko Papak rekao je da je ova organizacija organizovala akciju pod nazivom “Dani otvorenih vrata” da bi prikupili odjeću i obuću za stanovnike koji su u stanju socijalne potrebe.

– Kada su nam se javili iz Humanitarnog udruženja samohranih roditelja bili smo oduševljeni. Rekli su nam da zatvaraju prodavnicu polovne garderobe i da žele našim sugrađanima da doniraju odjeću i obuću – objasnio je Papak i zahvalio za pomoć.

Papak je rekao da je na području opštine Drvar veliki broj ljudi kojima treba pomoć, te da je svaki vid podrške dobrodošao.

– Našoj akciji se odazvao i veliki broj sugrađana. Mi ćemo, ako prikupimo više odjeće i obuće, poslati i onima koji su u stanju socijalne potrebe i u susjednim opštinama, kao što su Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac i Glamoč –  objasnio je Papak.

Akcija prikupljanja odejeće i obuće u okviru projekta “Dani otvorenih vrata” Omladinske organizacije iz Drvara trajaće do 17. maja.