Rodoljub Gajić iz Banjaluke, radnik “Sektor Sekjuritija” uhapšen je sinoć, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanju vozača Gorana Ilića.

Gajića su uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, a danas je sproveden u Republičko javno tužilaštvo.

Nezvanično, uhapšeni Rodoljub Gajić obezbjeđivao je suprugu i djecu ubijenog Slaviše Krunića, a informacije je odavao Emiliju Baldi, kojem je određen jednomjesečni pritvor, i Benediju Đukanoviću, za kojim policijske agencije još tragaju.

Gajić je osumnjičen da je 22. aprila učestvovao u ubistvu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, i ranjavanju Gorana Ilića u Glamočanima kod Banjaluke.

Nezvanično, Gajić je priznao učešće u krivičnom djelu.

– Ovo lice je radnik Sektor Sekjuritija i sumnjiči se da je učestvovao u pripremi i izvršenju navedenih krivičnih djela. On je lišen slobode juče poslije podne na području grada Banjaluka, a ono što možemo reći jeste da Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva nastavlja rad na rasvetljavanju svih okolnosti. Na ovom polju je ostvarena saradnja i sa MUP-om Republike Srbije – istakla je Mirna Miljanović, portparol MUP-a Republike Srpske.

Podsjetimo, MUP Srpske angažovao je sve kapacitete na rasvjetljavanju ubistva. U okviru istrage, pronađene su dvije automatske puške, za koje se pretpostavlja da su korišćene prilikom ubistva, i vozilo koje je vjerovatno koristio napadač Željko Kovačević, koji je ubijen prilikom napada.

Uhapšeni Emilio Baldo iznio je brojne detalje o svom kretanju na dan ubistva. Priznao je da poznaje odbjeglog Benedija Đukanovića i Željka Kovačevića, da su tog dana zajedno sjedili u kafani i da su se poslije razišli.

Tvrdio je da sa ubistvom nema nikakve veze.

Ministar Dragan Lukač ranije je izjavio da je, vjerovatno, jedini motiv ubistva novac. Ukazao je na to da je u brutalni zločin uključena grupa poznatih banjalučkih kriminalaca, koji su i ranije činili najteža krivična djela, te odležali dugogodišnje zatvorske kazne.

Dragomir Krunić, otac ubijenog Slaviše, vjeruje da ubistvo nema političku pozadinu i da je riječ o plaćenom zločinu iz mržnje.

RTRS