Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je i komandant Kriznog štaba, izjavio je da očekuje da vodostaj Sane tokom noći počne da opada.

– Svi pokazatelji govore da opada uzvodni nivo vode i sa nadom da neće više padati kiša možemo očekivati da večeras počne opadati vodostaj Sane – izjavio je on.

Dodao je da vodostaj kod gradskog mosta iznosi 483 centimetra i da je to za oko metar niže od vodostaja iz maja 2014. godine.

– Oko 200 objekata je zaplavljeno, a u neke od njih je i ušla voda, ali nije utvrđen njihov broj – naveo je Đaković.

On je demantovao navode da je pukla brana u ribnjaku Saničani.

 

 

 

– Mislim da su to dezinformacije i smatram da bih ja to znao kao komandant Kriznog štab,a ali osjetilo bi se i na vodostaju – izjavio je on.

Rekao je da još nije dobio podatke o stanju i kvalitetu brana na području grada Prijedora iako je na sastanku koji je održan jutros tražio od nadležnih inspektora da to urade.

Potvrdio je da je dogovoreno sa Mjnistarstvom prosvjete RS da neće biti nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području Prijedora, te da neće raditi vrtići.

Međutim, sutra će biti održane ulične trke povodom obilježavanja 16. maja – dana grada Prijedora, iako je u Prijedoru proglašeno vanredno stanje.

– Što se tiče profesionalnih trkača oni će doći i njih vrijeme ne može spriječiti da trče. Vjerujem da će biti još učesnika – izjavio je Đaković.

Sutra veče trebalo bi da bude održan i koncert Aleksandre Radović povodom Dana grada Prijedora u centru.

Srpskainfo