Potpuno je obustavljen saobraćaj na putu Prijedor-Sanski most, u mjestu Žeger, zbog izlivanja rijeke Sane, a obilaznica je preko Gomjenice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj je obustavljen i u mjestu Vranjak, opština Modriča, zbog izlivanja rijeke Bosne.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, u mjestu Ramići, saobraćaj se sada odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, u mjestu Čarakovo, izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obje saobraćajne trake.

Zbog vode na putu, saobraćaj se odvija otežano i na putnom pravcu Mrkonjić Grad-Јajce, u mjestu Јezero.

Na magistralnom putu Banjaluka-Prnjavor, kod pumpe “Dušanić” na ulazu u Prnjavor, saobraćaj se odvija otežano, jednom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu Teslić-Kotor Varoš, preko prevoja Borja, saobraćaj se zbog odrona odvija jednom kolovoznom trakom.

Zbog izlivanja rijeke Јošavke, u mjestu Јezero, u dužini od oko 50 metara zaplavljena je jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Saobraćaj se nakon sanacije odrona na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Marjanovići, odvija redovno.

Na regionalnom pravcu Prnjavor-Stanari saobraćaj se za sada odvija redovno, mada prijeti izlivanje rijeke Ukrine.

Na lokalnom putu Blagaj Јapra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne.

U Novom Gradu, na lokalnom putu Urije-Šuća, zbog izlivanja rijeke Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.

Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.

Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor, u mjestu Popovići, rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali je, za sada, ovaj putni pravac prohodan.

Na svim putevima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, Auto-moto savez upozorava na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Obilne kišne padavine otežavaju i usporavaju odvijanje saobraćaja na putevima u Srpskoj, pa je na vozače apelovano da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima.

U Federaciji BiH /FBiH/ je zbog izlivanja vode na kolovoz saobraćaj obustavljen na regionalnom putu Ormanica-Gračanica, u mjestu Donje Srnice.

Zbog obilnih kišnih padavina, usporeno i otežano saobraća se i na ostalim dionicama u FBiH.

SRNA/RTRS