Gradski Fudbalski savez Prijedor izdao je saopštenje povodom teksta u Sportskom žurnalu pod naslovom “Gomjenica ne ispuanjava uslove” koji je naš sajt prenio u cijelosti, pa stoga objavljujemo i odgovor “fudbalske kuće” Grada na Sani u kojem se demantuju navodi pomenutog teksta.

Saopštenje GFS Prijedor prenosimo u cijelosti:

Gradski fudbalski savez Prijedor se oglašava povodom navoda koji se posljednjih dana pojavljuju u vašim sredstvima informisanja gdje se ističe da je na prijedlog predsjednika GFS Prijedor Kralj Slaviše uz podršku Ranka Vučkovića člana Izvršnog odbora NS/FS BiH potekla ideja da teren sa vještačkom podlogom koji NS/FS BiH uz pomoć UEFA i FIFA raspoređuje na 15 gradova u Bosni i Hercegovini bude raspoređen u Gomjenici a trebalo je da bude postavljeno na gradskom stadionu što je navodno natjeralo Nihada Hodžića predstavnika saveza da napiše pismo gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću i traži da preispita svoju Odluku.

Rukovodstvo GFS Prijedor odlučno demantuje i sve navode odbacuje kao netačne. Sve je čista laž i izmišljotinja priča kojom se želi predstaviti da aktuelni predsjednik GFS Prijedor Kralj Slaviša i član Izvršnog odbora NS/FS BiH Ranko Vučković rade protiv interesa FK Rudar Prijedor a u korist FK Gomjenice ili bilo kog drugog kluba a istovremeno donacija BiH saveza nema nikakvu vezu sa klubovima sa područja Prijedora. Prva stvar je da se sama akcija NS/FS BiH u Prijedoru od samog početka pogrešno tumači a samim tim se zbunjuju svi ljubitelji fudbala u gradu Prijedor. Činjenice su sljedeće da je prije ove akcije grad Prijedor aplicirao za istovjetnu akciju u FS RS FIFA gol koji je na kraju završio u Prnjavoru a isto tako je i FK Rudar Prijedor preko FS RS pokušavao na pomoćnom igralištu gradskog stadiona obezbjediti pomoć za postavljanje umjetne podloge. Međutim posljednja akcija bosanskohercegovačkog krovnog saveza nema veze sa prijašnjim akcijama FS RS kako se navodi u tekstu da je sva dokumentacija pripremljena pa se sad nešto prekraja. NS/FS BiH preko UEFE I FIFE donira dio sredstava i uz pomoć zainteresovanih lokalnih zajednica postavlja terene u Područne saveze širom BiH. Dakle teren je mogao otići isto tako i u Kozarsku Dubicu i Novi Grad međutim prednost su dobili gradovi odakle dolaze članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH. Naše područje i grad predstavlja Ranko Vučković pa je teren uz dogovor predstavnika PFS Prijedor ponuđen prvo Prijedoru što je i normalno jer je centar ove regije i ima najveći broj klubova i registrovanih fudbalera. Prema informacijama koje smo mi dobili od nadležnih u NS/FS BiH teren sa umjetnom travom ne dobija i ne prisvaja niko od klubova već je predviđen da služi svim klubovima sa područja Prijedor s tim što mora postojati neko ko će da ga održava i vodi računa o korištenju. Od grada Prijedora je zatražena lokacija koja može da ispuni uslove za postavljanje jednog ovakvog terena. Shodno svemu navedenom predsjednik GFS Prijedor Kralj Slaviša je na sastanku koji je upriličen kod gradonačelnika Đaković Milenka prošle godine na kom su još bili prisutni Ostojić Zdravko i načelnica odjeljenja Društvenih djelatnosti Monja Kasalović ispred gradske uprave, zatim Vučković Ranko član IO NS/FS BiH, Mandić Mile predsjednik PFS Prijedor, Torbica Željko podpredsjednik PFS Prijedor i predsjednik FK Gomjenica Gvozden Željko. U svom izlaganju predložio i iznio stav rukovodstva GFS Prijedor da teren bez obzira na kojoj lokaciji grad odredi da se pravi bude definisan kao Sportski fudbalski centar PFS ili GFS Prijedor po uzoru na iste centre u Staroj Pazovi (Srbija) ili drugim državama jer bi na taj način svi klubovi imali ravnomjeran pristup i mogućnost da se svi veliki fudbalski događaji na području organizuju na taj način bi se znalo i ko vodi računa o održavanju terena i organizaciji događaja a ne kako se navodi u vašem pisanju da je dao prijedlog da teren ide u Gomjenicu. Naravno da je pored ovog bilo i drugih preijedloga ali aktuelno rukovodstvo saveza je mišljenja da je ovo prijedlog sa kojim mogu biti svi zadovoljni. Dakle predsjednik GFS Prijedor ni jednom rečenicom nije protežirao niti jedan klub niti jednu lokaciju u Prijedoru jer je grad taj koji sufinansira projekat i ima apsolutno pravo da izabere najpovoljniju lokaciju već je isključivo ovim prijedlogom štitio interese svih klubova i njihovih potreba.

Stojimo čvrsto iza toga da je naš prijedlog najbolje riješenje jer se na taj način izbjegavaju sve moguće špekulacije koje će u svakom drugom slučaju biti i što već stvara tenzije među sportskim radnicima u gradu koji smatraju da su baš oni ti kojima treba biti dodijeljeno igralište. Cijeneći da se svi klubovi na svoj način bore da za obezbjeđenje infrastrukture aktuelno rukovodstvo saveza i sam predsjednik se ograđuju od svih navoda i natpisa koji na bilo koji način stavljaju naše predstavnike u nezavidan položaj kojim se želi određeni dio problema prenijeti na nas. Znamo iz kojih krugova i za čije interese se plasiraju ovakve vijesti ali će mo reći dok je aktuelno rukovodstvo na čelu GFS Prijedor svi klubovi imaju istu težinu i svi su ravnopravni te da svoje stavove i mišljenja nemjenjamo. GFS Prijedor se zahvaljuje i našem gradonačelniku koji je prepoznao značaj jednog ovakvog projekta za grad Prijedor čijom će realizacijom sigurno biti stečeni uslovi za popravljanje položaja prijedorskog fudbala ucjelini. Naša organizacija takođe u cijeloj priči ističe doprinos svih predstavnika fudbala u gradu Prijedor koji trenutno obavljaju funkcije na svim nivoima i smatramo da se ova prilika koja je ukazana nesmije dovesti u pitanje raznim mešetarenjem i nefudbalskim pritiscima da bi pojedinci ili pojedine grupe ostvarili svoje ciljeve.

Pozivamo predstavnike medija da objektivno izvještavaju, kancelarija GFS Prijedor stoji na raspolaganju za sve informacije i aktivnostima u kojima učestvuju i koji se tiču svih članova i članica saveza. Cijeneći da sredstva informisanja imaju svog favorita po pitanju postavljanja terena što je vidljivo iz svih tekstova napisanih na ovu temu molimo vas da zvanične predstavnike fudbala u institucijama GFS, PFS,  FS RS i NS BiH  nespominjete u negativnom kontekstu i nepredstavljate nas kao nekoga ko radi protiv kluba koji nas je i delegirao jer nemamo baš nikakvog razloga da radimo protiv bilo kojeg kluba u gradu. Jednostavno mišljenje struke može neko da uvaži ili ne ali u kanačnici sigurno je da mi nismo ti čija će riječ biti posljednja u realizaciji ovako velikog projekta. Nadamo se da će gradska uprava pronaći najbolje moguće rješenje i završiti započeti projekat u korist svih članova fudbalske organizacije.

Sportski pozdrav

Predsjednik GFS Prijedor: