Šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedor Јovana Panić i član Glavnog odbora ove stranke Borislav Marić pozvali su rukovostvo SDS-a da, uoči sutrašnje Izborne skupštine Gradskog odbora SDS-a, otkloni nepravilnosti u provođenju unutrastranačkih izbora u ovoj gradskoj organizaciji.

– Kako je u dosadašnjem radu Milana Tubina, predsjednika Gradskog odbora, sve bilo nestatutarno i samovoljno, takva je i ova Izborna skupština, koja je zakazana za sutra – rekla je Panićeva novinarima.

Ona je dodala da su u posljednjih mjesec dana sa terena stizale informacije od članova SDS-a o nepravinostima u provođenju unutrastranačkih izbora u Gradskom odboru, pa je od 49 mjesnih odbora formirano samo desetak, dok su za sve ostale mjesne odbore sačinjeni lažni ili fiktivni zapisnici.

– I na ovih desetak formiranih nisu pozivani svi članovi stranke, već samo probrani i oni koji su bliski nosiocima tih aktivnosti, a bilo je i predstavnika drugih političkih partija – istakla je Panićeva.

Ona je dodala da su neki od tih sastanaka održavani i u privatnim prostorijama članova stranačke izborne komisije, što govori o ozbiljnom kršenju Statuta SDS-a.

– U kontaktu sam sa pravnicima koji su nam pojasnili da ovdje ima i elemenata za krivične prijave – naglasila je Panićeva, koja je u ime odbornika SDS-a i svih iskrenih članova i simpatizera stranke pozvala vrh SDS-a na čelu sa predsjednikom Vukotom Govedaricom da sutra prisustvuje ovoj izbornoj skupštini.

Ona kaže da je situacija zabrinjavajuća i alarmantna i prijeti gašenju SDS-a u Prijedoru.

Borislav Marić, član Glavnog odbora SDS-a, rekao je novinarima da je na ove nepravilnosti ukazao predsjedniku Gradskog odbora i predložio i njemu i vrhu SDS-a da se za 15 dana odgodi Izborna skupština i da se “ovo ispravi”.

On je dodao da SDS nema kadrova za odbacivanje i otpisivanje i da, ukoliko se ove nepravilnosti ne riješe, neće biti prilike za kompromisno rješenje.

RTRS