Posljednjih dana velika prašina se podigla u Superligi Srbije zbog utakmica Dinamo Vranje – Spartak Subotica 2:1 (0:1) i Zemun – Radnik Surdulica 2:1 (0:1) koje su, kladioničarskim žargonom rečeno, otišle “iz dvice u keca”. Čak je i predsjednik Udruženja profesionalnih fudbalera Srbije “Nezavisnost” Mirko Poledica na društvenim mrežama komentarisao kvote i premije, a iz Vranja su najavili i tužbu protiv njega.

Fudbalska javnost u Srbiji već duže vrijeme svjedoči da se u Superligi dešavaju čudne stvari i rezultati, a pomenute dvije utakmice iz 36. kola moglo bi više da se podvede pod Riplijevu rubriku: “vjerovali ili ne”. Pored Poledice na društvenim mrežama kruže tiketi po kojima je neko, veoma dobro, naplatio ono što su u prošlom kolu uradili “davljenici” u Superligi Srbije. Sigurno je da susreti u zemunu i Vranju privlače veliku pažnju, vidjelo se to i po inetresovanju medija u Srbiji, a prema pouzdanim izvorima cijeli slučaj, i odrežene utakmice, prati i Evropska Fudbalska unija.

Takođe, mediji u Srbiji ističu da je i FS Srbije pokrenuo istragu da ispita sve okonosti i informacije o uslovima pod kojima su završene dvije prvenstvene utakmice, jer su u javnost izašle velike uplate u kladionicama baš na ta dva ishoda “iz dvice u keca”.

Osim kladionice koja je, očigledno, umiješala prste, Dinamo i Zemun pokušavaju da u cijeli slučaj svoje borbe za opstanak uvuku i politiku, tako da bi UEFA imala pune ruke posla i mogla da otvori novi slučaj. U narednim danima treba očekivati i kontakt Niona sa FS Srbije u kojem će se tražiti objašnjenje za neke nelogične stvari, ali i sumnje koje su se pojavile.

Očigledno je da bi i istražni organi u Srbiji mogli da imaju mnogo posla u fudbalu s obzirom da se mnogo toga zataškava i želi da se sakrije, tvrde beogradski mediji.

Posebno se ističe slučaj iz Njamačke od prije nekoliko godina kada je prvi čovjek Dinama iz Vranja Dragan Antić uhapšen, a naslov na naslovnoj strani “Vranjskih novina” glasio: “Iz iksa u zatvor”. Kako tvrde mediji u Srbiji Antić je nakon utakmice sa Spartakom nasrnuo verbalno i fizički na svoje fudbalere, a potom je otpustio trojicu fudbalera.

Nema sumnje da će fudbalsko ljeto u Srbiji biti itekako vruće i komplikovano, pogotovo ako se u ove stvari uključe istražni organi, policija i Tužilaštvo, pišu beogradski mediji o dobro obavještenim izvorima iz FS Srbije.

SportDC