Nedeljni horoskop je pred vama. Da li će vam zvezde biti naklonjene narednih dana?

OVAN

Hrana

U ovoj nedelji će vaše raspoloženje, a na prvom mestu preosetljivost i razdražljivost itekako uticati na vaše apetite. Ne morate baš svaki porodični ručak „začiniti“ nervozom. Vašim nemirima više će prijati hrana sa većim procentom biljnih vlakana. Popijte s vremena na vreme čaj od matičnjaka.

Ljubav

Postali ste borac za ljubav, borac za partnera, borac za porodicu….Samo nemojte baš da u toj borbi preterujete i da napravite više štete nego koristi. Ta povremena ključanja u vama davaće vam inicijativu u odnosu sa partnerom, ali ako na tu inicijativu ne bude odgovoreno onako kako vi želite ili kako ste vi zamislili – eto razloga da proključate još više. Vaše je emocionalno stanje sada u potpunosti destabilizovano i varijabilno, pa dobro razmislite pre nego što povučete neke poteze. Ukoliko ste sami, neko vam je jasno pokazao zainteresovanost, a vi ste se skroz ušeprtljali….Čas napadate, čas se povlačite…kao da sami sa sobom ne uspevate da se dogovorite šta želite….

Posao

O svakom svom potezu sada tri puta razmislite i nemojte donositi bilo kakve odluke u momentima kada ste besni ili potreseni. Dobro obratite pažnju na ono što se dešava u vašoj poslovnoj okolini jer vam tokom ove sedmice mogu doći neke potpuno neočekivane šanse ili mogućnosti za dobre dogovore. Više se fokusirajte na korektan odnos sa nadređenima, da ne biste tokom ove sedmice bili „prozvani“ zbog svojih reči ili ishitrenih postupaka.

Novac

Prilivi će biti korektni u ovoj nedelji, ali novac vam dosta haotično odlazi. Uglavnom na kućne troškove.

Zdravlje

Nervoza, pojačan umor i problemi sa varenjem.

 

BIK

Hrana

Uživate u svakom zalogaju u ovom periodu, ali alarm u podsvesti uporno zvoni u momentima kada preterate ili kada krenete da se zatrpavate konzerviranom hranom, onom punom aditiva ili grickalicama. Poslušajte svoj unutrašnji glas….

Ljubav

Povremena nervoza u odnosu sa voljenom osobom svakako će postojati, ali ti trenutni komunikacijski

problemi ne bi trebali da uzdrmaju vašu vezu. Možda vam se neka partnerova ponašanja ne dopadaju, možda vas iritira svojom brzopletošću – ali šta da se radi – kakav je, takav je – vaš je. Sada ste dovoljno stabilni da dragom biću možete povremeno progledati kroz prste….Ukoliko ste sami, to više ne mora da bude slučaj. Kontakti od strane suprotnog pola su se intenzivirali – ima tu osoba koje ne zaslužuju vašu pažnju, ali ima i onih kojima biste mogli da se „pozabavite“. U svakom slučaju – vi sada diktirate i igru i njen tempo….

Posao

Komunikacija sa saradnicima se lagano popravlja, što je jednim velikim delom vaša zasluga. Doduše, moraćete da popustite po nekim pitanjima ili da napravite par kompromisa, ali bitno je da sve to vodi ka sređivanju odnosa i boljem funkcionisanju. Da, još uvek će vas oni sa kojima radite iritirati svojim, povremeno bahatim ponašanjima, ali to ćete prevazići na taj način što ćete se okrenuti onim obavezama koje su vam važne i usredsrediti se na njih.

Novac

Finansijski segment je dosta korektan – malo smanjite troškarenje i biće još bolji…

Zdravlje

Prijalo bi vam više kretanja – šetnje bi sada bile pun pogodak…

 

BLIZANCI

Hrana

I pripadnicima vašeg znaka će promenljiva raspoloženja uticati na apetit. Moguće je da će isti u ovoj nedelji biti pojačan a ukoliko je to tako – probajte da „tešku“ i previše kaloričnu hranu zamenite voćem, povrćem, mlečnim proizvodima, ribom.

Ljubav

Sledi vam naporan odnos sa emotivnim partnerom, iako će u nekom momentu izgledati kao da ste makar jednim delom rešili nesuglasice koje vas pritiskaju. Ponašanje voljene osobe vi ne uspevate da definišete i nije vam jasno zbog čega preteruje i od svega pravi razlog za turbulenciju u vašoj vezi. Ne dozvolite da vas svojim raspoloženjima navede na reči ili na postupke zbog kojih bi vam posle bilo krivo. Ukoliko ste sami – u nedostatku novih ljubavnih prilika počinjete sve češće da razmišljate o bivšim partnerima. Ulazak Sunca u vaš znak iskoristite da se više aktivirate – da ste u pokretu, okružite se prijateljima i makar se dobro zabavite.

Posao

Kao i emotivni segment i poslovni odiše nervozom i kontaktom sa ljudima koji su naporni i komplikovani.

Informacije koje dolaze do vas su nepouzdane i ne biste trebali da na njima zasnivate svoje odluke i postupke. Ne jurite i ne žurite, već prvo proverite. U ovoj sedmici može doći do neorganizovanosti i zbrda-zdola funkcionisanja, ali čak i na taj način – uspećete da stanete na kraj obavezama. Nova poslovna ponuda koja dolazi do vas ostaviće vas u razmišljanju i nedoumici da li da je prihvatite…

Novac

Izbegavajte velike troškove i opreznije baratajte novcem.

Zdravlje

Problemi sa varenjem, nervoza. Stariji su skloni i prehladama.

 

RAK

Hrana

Neke namirnice vam ni malo neće prijati i mogu izazivati ili problem sa varenjem, nadimanjem ili pojačano lučenje želudačne kiseline. Oni koji već imaju čir na želucu neka u ovoj sedmici striktno vode računa o svojoj ishrani.

Ljubav

Vi i partner sada možete da pronađete zajednički jezik, iako ćete i dalje oboje smatrati da je ono drugo krivo za situaciju i za eventualni problem koji imate. Neke stvari će vas zbližiti, prosto „poterati“ jedno ka drugom, i moguće je da će to biti zajednički problem ili situacija kojoj morate da se posvetite udruženim snagama. Prosto rečeno – u ovoj sedmici ste spremni da „čupate“ jedno drugo i da se potrudite da zajednički problemi budu rešeni i to što pre. Ukoliko ste sami – prijatelji vas dižu, donose vam osmeh na lice, čine da se osećate dobro. A preko prijatelja vam idu i zanimljivi kontakti kroz koje ćete se osetiti dobro, živo, uzbuđeno…

Posao

Obim posla je sve veći a saradnici i kolege kao da idu iz krajnosti u krajnost, pa povremeno nećete biti sigurni kome od njih možete pokloniti svoje poverenje. Vaše odluke u ovom periodu moraju da budu zasnovane na dobroj proceni pa i savetu od strane drugih osoba – izbegavajte da odlučujete u trenutku i u „žaru“ koji će vas povremeno obuzimati. Ovo važi i za novu poslovnu ponudu koja postaje aktuelna tokom ove sedmice.

Novac

Velike nedoumice po pitanju finansija. Pokušajte da više kontrolišete troškove.

Zdravlje

Problemi sa varenjem. Stariji – uradite analizu krvi.

 

LAV

Hrana

Iako više vodite računa o svojoj ishrani, još uvek ne primećujete neke konkretne pomake na bolje. Ništa nije došlo preko noći, koliko god se vama žurilo, bar kada je kilaža u pitanju. Ipak, sigurna sam da ćete primetiti da se osećate lakše, manje naduveno i da vam je varenje bolje.

Ljubav

Iz dana u dan, odnos sa partnerom će se popravljati. Iako će koraci ka stabilizaciji biti mali, ipak ćete oboje istrajno ići napred. I vi lično osećate priliv pozitivnije energije pa ćete opuštenije i lakše funkcionisati sa voljenom osobom. Možda ova sedmica neće biti ekstatična, ali će između vas dvoje ipak postojati dobre vibracije i olakšana komunikacija. Ukoliko ste sami – izlazite, družite se. Ušli ste u period koji bi trebao da vam donese pregršt zabavnih i zanimljivih trenutaka sa suprotnim polom. Za sada vam nije na pameti ozbiljnije vezivanje već samo opuštanje i uživanje. Dajte sebi malo na volju – i jeste pravi momenat da se opustite i izađete iz statične faze u kojoj se već neko vreme…

Posao

Problema ima pa ima, ali vi u ovoj sedmici lakše izlazite sa njima na kraj. Iako vas je prethodni period prilično umorio i ostavio bez energije za nove poslovne planove i dešavanja, bićete iznenađeni prilivom nove snage i optimizma. Mnogobrojne informacije dolaze od vas a neke bi vam mogle biti od koristi na dalje. U ovoj vas sedmici očekuje mnogo dogovora, sastanaka, mnogo kontakata od kojih će neki biti isplativi po vas. Drago vam je što shvatate da vas podržavaju osobe koje su vam bitne.

Novac

Koliki god da su trenutni prilivi, finansije su vam još uvek nestabilne.

Zdravlje

Manji problemi sa kičmom.

 

DEVICA

Hrana

Napravite dobar plan ishrane i pridržavajte ga se. Neka obroci budu raznovrsni, sastavljeni od

namirnica koje neće opterećivati vašu probavu i želudac a koje će vam donositi dovoljnu količinu vitamina, minerala, kalorija i gradivnih materija.

Ljubav

Ljubav lepo i stabilno gleda na vas. Imate sve preduslove da odnos vas i voljene osobe funkcioniše kako treba. Doduše, možda neke partnerove mane svesno zanemarujete, možda ne želite da potežete neka pitanja zato što se bojite da bi to moglo dovesti do tenzije….možda se svesno povlačite pred preprekama ili se pravite da ih ne vidite….šta god da je od ovoga, poenta je ista – trenutno je u odnosu sa partnerom mir i harmonija….Ukoliko ste sami – neka lepa iznenađenja idu ka vama. To mogu biti druženja sa prijateljima, kontakti sa osobama koje ne žive blizu vas, to mogu biti i flertovanja i avanture – no, šta god bilo – suština je da ćete uživati i opustiti se…

Posao

U ovoj sedmici možete propustiti neke poslovne prilike iz razloga što ste okupirani situacijama koje su pokrenute u prethodnoj nedelji a koje se mogu vezivati za vaš privatni život ili za neko opterećenje koje nosite. Pokušajte da se više fokusirate na ono što se dešava oko vas, u radnom okruženju a pogotovo za ono što se vezuje za kontakt sa nadređenima. Drugi deo nedelje je rasterećeniji jer ćete neke probleme uspeti da rešite pa ćete se više posvetiti poslu i novim dogovorima.

Novac

Iako su se finansijski prilivi poboljšali, još uvek ste dosta opterećeni dugovima i troškovima.

Zdravlje

Disajni putevi su osetljivi.

 

VAGA

Hrana

Pojačajte hidrataciju tokom ove sedmice, bilo kroz povećan unos vode, čajeve, voćne sokove – bilo kroz namirnice koje ćete koristiti za pripremu obroka. Neka na vašem stolu što češće bude povrće u svim varijantama. Slatkiše izbegavajte.

Ljubav

Okrenuli ste se sebi, svojim potrebama i promenama koje vam izuzetno prijaju. Sve ovo ne znači da je odnos sa partnerom loš, ali kao da se polako razmimoilazite, odvajate jedno od drugog. Voljena osoba je mnogo nervoznija nego što vama to izgleda, opterećena priličnim problemima i sada ste joj potrebni, bez obzira da li to otvoreno traži od vas ili ne. Budite korektni, strpljivi i prilagodljivi sa osobom koju volite. Ukoliko ste sami – i niste baš nešto zainteresovani niti otvoreni prema udvaračima kojih standardno, uvek ima oko vas. Čak i ako vam neko bude simpatičan na momenat, vrlo brzo vam dosadi. Trenutno, sem mogućnosti za kraću avanturu, nema pravih prilika oko vas.

Posao

Izgleda da je kod vas u poslednje vreme postalo standardno da ste zatrpani poslom, a vama je odmor ali onaj pravi, neophodan. No, odmaraćete neki drugi put a u ovoj nedelji morate da se skoncentrišete i organizujete bolje jer će kontakata, dogovora, osoba koje sa vama hoće da naprave neki poslovni dil ili da vam predlože nešto – biti u velikom broju. Neki od njih će vas iritirati u manjoj ili u većoj meri ali ćete uspevati da se distancirate od svega…

Novac

I pored više nego solidnih priliva, nećete biti u mogućnosti da regulišete sve što ste planirali.

Zdravlje

Hronično ste umorni.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Ne opterećujte svoj stomak mesom i mesnim prerađevinama, slatkišima, konzerviranom hranom. Potrebni su vam lagani obroci koji neće iritirati vaš želudac, a koji će vam istovremeno donositi dovoljno energije koja vam je u ovom periodu neophodna.

Ljubav

Preterano ste osetljivi, preemotivni i sve vas dotiče dublje nego što biste to želeli. Iako svoje reakcije potiskujete i trudite se da partner to ne vidi ne zaboravite da taloženje takvih stvari u sebi može dovesti do burne reakcije u nekom momentu. Takođe, lako je moguće da zauzete Škorpije za tu svoju preemotivnost mogu da zahvale pojavi osobe koja ih je zaintrigirala i dotakla. Ukoliko se upuštate u bilo šta tajno, vodite računa o posledicama…..Oni koji su sami – Venera šeta kroz vaše polje partnerstava što nagoveštava pojavu novih osoba u vašem životu. Uključite „radare“ i spremite se da osvajate…ili da budete osvojeni….

Posao

Često ćete tokom ove sedmice preispitivati i svoje želje i svoje planove i sebe i nećete znati na koju biste stranu tačno trebali da se okrenete. Mnogo nedoumica se nakupilo u dužem vremenskom periodu unazad i sada lutate jer vam ni jedna od trenutnih okolnosti ne daje odgovore na pitanja koja vas muče. Možda je najbolje da pustite da se sve odvija samo od sebe, da vas dešavanja vode korak po korak baš tamo gde je to potrebno. Nije vam neki period za drastične odluke….

Novac

Veći priliv u prvoj polovini nedelje će vam baš dobro doći.

Zdravlje

Osetljiv želudac. Sklonost povredama.

 

STRELAC

Hrana

Povrće bi i dalje trebalo da bude na prvom mestu kada je vaša ishrana u pitanju. Najviše bi vam odgovarali brokoli, šargarepa, kupus, mladi luk, tikvice i paradajz. Izbegavajte slatkiše i trudite se da unosite što više tečnosti.

Ljubav

Stabilnost i mir vas baš neće u partnerskim odnosima. Čak i kada dođe do perioda kada funkcionišete skladno, on prođe očas posla i opet vas vrati oboje na iste početne pozicije. Partner ne vidi svoje mane, ali zato odlično primećuje svaku vašu….a mora se priznati da ni vi baš niste cvećka – vi radite samo ono što je vama po volji i itekako umete da se pobunite ukoliko vam voljena osoba to prebaci. Ukoliko ste sami – iako se neke prilike pojavljuju u ovoj sedmici, vi ćete ih ili propustiti ili se nećete osetiti dovoljno potaknuto da se više angažujete. Takođe, moguće je da vam se dopada neko ko je zauzet i da vam je ova osoba u potpunosti okupirala misli….

Posao

Pred vama su mnogobrojne odluke a nikakav način da sebi pomognete i usmerite se baš na onu stranu na koju bi trebalo. Nova ponuda vam dolazi ove sedmice, ali moguće je da vi smatrate da bi ona na neki način bila „korak unazad“ za vas i ili ćete je odbiti, ili odložiti odgovor. Dok se vi tako preispitujete šta ćete dalje i hoćete li ili nećete – posao se gomila i obaveze vas lagano zatrpavaju. Potrebno je da se trenutno usmerite na tu stranu – sve ostalo ostavite za neko drugo vreme…

Novac

Koliko god da zaradite, nije dovoljno. Večiti finansijski manjak je prisutan kod vas.

Zdravlje

Osetljivi ste na promene vazdušnog pritiska.

 

 

JARAC

Hrana

Trebali bi da smanjite upotrebu začina i da svoju ishranu više bazirate na svežem povrću – najpre u vidu salata, ali ga možete konzumirati i kao grilovano ili bareno. Meso možete u umerenim količinama, ali biste suhomesnate prerađevine ipak trebali da izbegavate.

Ljubav

Nekim situacijama koje se uopšte ne moraju vezivati za partnera i za odnos u kojem ste, ste jako opterećeni i to ne uspevate da sakrijete koliko god se trudili. Ovo će izbijati na dnevnoj bazi i sigurno je da u nekom momentu može dovesti do neprijatnosti sa voljenom osobom. Pošto ona nema nikakvog udela u vašoj „glavolomki“ potrudite se da ne prenosite nervozu na nju, ali ni da se ne zatvarate i ćutite, kao što umete. Ukoliko ste sami – vi sve prilike za ljubav imate i one će biti prisutne u narednih par nedelja. Stoji da vi vrlo ozbiljno razmišljate pre nego što se odlučite na bilo koji korak i otvaranje ka drugoj osobi, ali nemojte zbog svojih strahova propustiti ovako dobar period za emotivnu sreću.

Posao

Jedan deo poslovnih pitanja koja su vas opterećivala ili koje ste želeli da regulišete ste već završili, iako vi trenutno još uvek ne vidite prave rezultate. To što se u ovom momentu ništa ne dešava i što izgleda kao da situacija stoji, samo je privid. Vrlo brzo će otpočeti konkretne akcije, ako ne ove a ono tokom naredne sedmice. Generalno gledano – ovo je dobar period za vas da pokrenete nešto o čemu dugo razmišljate i vrlo je izvesno da biste ostvarili rezultate kojima se nadate.

Novac

Koliko god pokušavali da kontrolišete troškove – to jednostavno nije moguće u ovoj nedelji.

Zdravlje

Prehlade, a starijim Jarčevima – osetljivi zglobovi, reuma.

 

VODOLIJA

Hrana

Ishranu prilagodite trenutnom energetskom trošenju. Ukoliko ste fizički aktivni možete birati kaloričniju hranu, ali ukoliko ste statični što je već više moguće – vaši obroci bi ipak trebali da budu lagani sa manje mesa i mesnih prerađevina, a više povrća.

Ljubav

Vi verovatno smatrate da radite baš sve kako treba i da ne pritiskate niti nervirate partnera na bilo

koji način…..Bojim se da se vaše voljeno biće baš i ne bi složilo sa ovim vašim konstatacijama, već da bi pre reklo da ste nervozni i da samo ili zvocate ili provocirate rasprave. Period je takav da morate biti pažljivi i odmereni kada je komunikacija sa partnerom u pitanju da ne biste bez ikakvog pravog razloga doveli do tenzije. Ukoliko ste sami – preko poslovnog segmenta vas neko čačka non stop i ne ostavlja vas na miru. U nekim momentima vam je ovo simpatično, u drugim – samo vas nervira. Neko, ko je u vašoj blizini za sada krije zainteresovanost za vas, ali će se možda već za vikend „otvoriti“….

Posao

Ukoliko biste mogli da se klonirate tokom ove sedmice, to bi bilo odlično…..U suprotnom – ja zaista ne znam kako ćete vi izaći na kraj sa obavezama koje već imate….ali i sa onima koje non stop prihvatate i tovarite sebi na vrat. Mars u vašem polju poslovne svakodnevice upozorava da se previše trošite i fizički i mentalno i da je potrebno da povučete ručnu kočnicu na vreme. Ne zatrpavajte se, svoju finansijsku situaciju ne možete rešiti preko noći….

Novac

Pokušajte da ne razbacujete novac koji ste teško zaradili.

Zdravlje

Umor, iscrpljenost.

 

RIBE

Hrana

Riba je uvek dobrodošla na vašem meniju, a pored nje – tokom ove sedmice možete konzumirati i piletinu i ćuretinu. Slatkiši su i dalje vaša slaba tačka, pa pokušajte da ih zamenite voćnim salatama ili šejkovima sa dodatkom orašastog voća.

Ljubav

Vaša osećanja su nestabilna, promenljiva – često sami sebe mučite pitanjima, nedoumicama – iako nemate nikakav pravi i realan razlog za to. Preispitujete non stop ponašanje voljene osobe i tražite razloge da sumnjate u sve….U ovoj sedmici nedoumice kao da rastu i voljena osoba više ne zna kako da se postavi prema vama da biste se smirili i stabilizovali. Samo polako, u drugom delu nedelje će neki partnerovi postupci konačno da vam donesu smirenje. Ukoliko ste sami – interesantna osoba se pojavljuje i vi morate priznati da se pored nje smejete i da ste u potpunosti opušteni. Da li je ovo kandidat za nešto više od drugarstva – to ćemo tek videti….

Posao

Obratite početkom sedmice više pažnje na kontakt i odnos sa nadređenim osobama. Čini mi se da

ćete u nekom momentu preterati – odreagovati kako ne biste trebali ili reći nešto za šta znate da nije korektno sa vaše strane….U svakom slučaju, može doći do disbalansa za koji će vam biti potrebno par dana da ga sredite. Nemojte sami sebi kvariti ono što već imate, a što je dosta stabilno. Neko želi da pokrene posao sa vama i svoj predlog će vam izneti tokom ove sedmice….

Novac

Veći trošak koji niste očekivali stiže u prvom delu nedelje.

Zdravlje

Osetljivi disajni putevi.

Izvor: Prva Srpska TV