Kandidati Srpske liste za gradonačelnike na današnjim vanrednim lokalnim izborima pobedili su u sve četiri opštine na severu Kosova i metohije, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017.

21.20 – Kod spomenika Knezu Lazaru, pobednicima se telefonom obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Našu ljudi su pokazali ogromnu energiju i želju da se bore za svoju budućnost i budućnost svoje dece…Čestitam vam svima veliku pobedu. Pokazali smo da ćemo zajednički da se borimo za rešavanje svih problema i  da se zajednički izborimo za interese našeg naroda…Ovo je najbolja potvrda politike jedinstva i borbe za naše državne interese – rekao je predsednik i dodao: Vi ste oni koji čuvaju Kosovo i Metohiju…zahvalan sam vam jer živite na Kosovu i Metohiji i čuvate naš narod od nestanka – poručio je predsednik Vučić u telefonskom obraćanju Srbima kod spomenika Knezu Lazaru.

21.10 – Srpska lista je osvojila ukupno 94,24 odsto glasova. U Sevrnoj Mitrovici 90,18; u Zubinom Potoku 95,45; u Leposaviću 98 odsto i Zvečanu 94,2 odsto glasova birača.

20.30 – Sva četvorica kandidata Srpske liste, Goran Rakić, Zoran Todić, Vučina Janković i Srđan Vulović, stigli su u centar severne Mitrovice kod spomenika knezu Lazaru, gde je počela proslava pobede kandidata najače srpske stranke na KIM.

A.G.

Goran Rakić

20.10 – Naši kandidati odneli su ubedljivu apsolutnu pobedu u opštiama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Kosovska Mitrovica, čime je srpski narod na seveu KiM još jendom nedvosmisleno i skoro jednoglasno potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava na KiM i organsku vezu sa svojom državom Srbijom”, rečeno je večeras u Srskoj listi. 

A.G.

SLAVLJE MOŽE DA POČNE: Vučina Janković kod spomenka Knezu Lazaru

Gradonačelnik u severnoj Mitrovici biće Goran Rakić, u Zvečnu Vučina Janković, Zubinom Potoku Srđan Vulović, a u Leposaviću Zoran Todić.

A.G.

Zoran Todić

Oni ocenuju da je tako propao poziv na bojkot onih u Srbiji, koji su hteli da sever Kosmeta gurnu u ruke Albanaca.

Srđan Vulović

Informer.rs