Širom zemlje proteklih dana groznim grafitima i porukama uništavani su plakati SDSS za predstojeće evropske izbore.

SDSS-ovi plakati postali su omiljena meta ne samo političkih vandala, nego i promotera ustaškog režima i govora mržnje. Plakati se cijepaju, uništavaju, a često se ostavljaju prijetnje i poruke mržnje.

U prvim danima kampanje stradao je plakat u Splitu koji je osvanuo išaran ustaškim simbolima i porukama protiv Srba. Uslijedilo je uništenje plakata u Zagrebu, Rijeci, Sisku, Šibeniku i Splitu. Stradali su plakati sa fotografijama Milorada Pupovca i Dejana Jovića, a ističu se poruke “Srbe na vrbe”, “Za dom spremni” i “NDH”.

Prije pet dana na predizbornom plakatu na kojem je slika Milorada Pupovca osvanula je najodvratnija poruka. Na plakatu su ispisani ustaški simboli te poruke “Zakolji srpsku djecu” i “Ubi Srbina”.

– Zagreb, moj grad. Grad moje djece, mojih studenata i mojih prijatelja. Grad koji mi je dao koliko i moji roditelji. Grad kojem dajem koliko djeca mogu dati roditeljima. Ovo nije poruka mog grada. Zagreb je и Загреб! – napisao je na Fejsbuku.

A juče i danas SDSS je odgovorio novom porukom na plakatima: “Hvala vam što ste uništavali plakate. Bili ste dio naše kampanje!” S tim da je “Hvala vam” napisano na ćirilici.

(Index)