Udruženje Čast otadžbine smatra da igra zapadnih službi sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem može imati velike posljedice po njih, zbog čega on treba da sa olakšanjem prihvati Republiku Srpsku i odluku nesvrstavanja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

U Udruženju ocjenjuju da je zabrinjavajuće to što se “Bošnjaci u BiH hvataju za lažnu šargarepu Zapada, nesvjesni da će se njom udaviti”.

– Svako je ostvario da je svoj na svome i odlučuje kako će živjeti bez nametanja od drugog naroda. Zašto se Izetbegović ne odrekne nametanja bilo čega Republici Srpskoj? Ko ga navodi, da ne kažemo, “primorava” na to? Zašto ne prihvati istorijsku priliku mira i života jednih pored drugih, kao kad se braća podijele i krenu u slozi i pomaganju da rade svako svoje – pitaju iz ovog udruženja.

Kada je riječ o hrvatskom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, u Udruženju konstatuju da on nije tu da bi čuvao BiH, već da potpiruje vatru kad se gasi.

– On je izdvojeni igrač od svih kao nevjernik i materijalista. Tu nema ni čovjeka ni obraza. Ko ga potura Bošnjacima da im čini zlo – navedeno je u saopštenju iz Udruženja.

U saopštenju se navodi da ni “srpski prevjernici” Mirko Šarović, Dragan Mektić, Mladen Bosić, Branislav Borenović i Vukota Govedarica nisu odraz mišljenja i interesa srpskog naroda i mira, već naprotiv, izvršavaju naloge stranaca i sreća je što su prepoznati pravovremeno.

– Bošnjaci treba da se zapitaju zašto im Zapad toleriše paradžematiste i grupišu ratnike Islamske države. Interes je Bošnjaka da to ne dozvole. Zapadnjaci svoje “mjezimče” i vještački odgojena čeda na kraju eliminišu kao robote kojima je istekao rok trajanja – upozoravaju iz Udruženja.

Oni navode da SAD “uvode i svog novog-starog igrača Fahrudina Radončića koji će “čuvati svoj kapital i biti poslušan”.

– Šta je rasplet? Ko će biti višak? Zapadne službe vode igru prilagođenu svojim interesima, stvarajući privid naklonosti jednom narodu, a suština je da je namenjena ista sudbina i jednima i drugima. Pouka je /Ramzan/ Kadirov koji je Čečene istrgao iz čeljusti Zapada – dodaje se u saopštenju.

U Udruženju ističu da su Srbi kroz istoriju stradanja, oproste i zaborave, konačno svjesni da brinu sami o sebi, biraju svoj put bez štetnosti po bilo koga i zato je Republika Srpska neupitna u odbrani svim sredstvima na koje bude primorana.

– Pošto su komšije uvijek najbliže i najbitnije, voljeli bismo bez mržnje da živimo jedni pored drugih i svako na svome. To je i politika koju zastupa naš državni vrh predvođen Dodikom – navodi se u saopštenju Udruženja Čast otadžbine.

SRNA/RTRS