Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je na današnjoj sjednici Predsjedništva ove stranke usvojena odluka po kojoj je Zoran Tegeltija kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

– Zoran Tegeltija je od danas zvanično kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Ta odluka će biti upućena u dalju proceduru – istakao je Dodik.

Dodik je rekao da se Predsjedništvo SNSD-a na današnjoj sjednici bavilo pitanjem formiranja vlasti na nivou BiH, te da ova stranka nema nijedan uslov za to.

On je naveo da je, u skladu sa ranije potpisanom zajedničkom izjavom SNSD-a, HDZ-a i SDA, dogovoreno da će Savez nezavisnih socijademokrata, osim predsjedavajućeg Savjeta ministara, dobiti i tri ministarstva – ekonomskih odnosa, saobraćaja i veza i ljudska prava i izbjeglice, te tri mjesta pomoćnika, odnosno zamjenika ministra.

Dodik je rekao da će 15. juna u Laktašima biti održan šesti Sabor SNSD-a na kojem će biti izabran Glavni odbor, predsjednik stranke, statutarna i nadzorna komisija, te doneseno pet deklaracija. Riječ je o deklaraciji o ekonomskom razvoju, demografiji i položaju mladih, statusu Srba u Federaciji BiH i obrazovanju i digitalizaciji.

On je naglasio da će na Saboru odlučivati 1.200 stranačkih delegata iz Republike Srpske, FBiH, ali i dijaspore.

RTRS