Predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor, Milan Tubin tvrdi da je njegov automobil “reno megan” sa parkinga u centru grada odvezao pauk po nalogu DNS-a te da on nije prekršio nijedan propis.

– Parkirao sam automobil na parkingu iza M-ova. Uplatio sam parkiranje na automatu. Međutim, auto mi je odvezen u 11.50 iako sam imao uplaćen parking do 12 sati i pet minuta, što se i vidi na karti – priča Tubin.

Dodaje da je bio šokiran kada na parkingu nije zatekao automobil, te da je prvo pomislio da je njegovo vozilo ukradeno.

– Otišao sam u Auto-moto društvo i rekli su mi da su mi auto odvezli iz razloga što je ometao ulazak i izlazak drugih vozila na parking, ali to nije tačno – tvrdi on.

Foto: Auto-moto društvo Prijedor/RAS Srbija

Navodi da su radnici Auto-moto saveza odvezli njegov automobil bez naloga policijskih službenika.

– Nisu imali nalog kada su mi dizali auto, već su ga dobili tek u 12.30 dok sam ja sjedio u njihovim prostorijama – kaže on.

Dodaje da sada mora da plati kaznu od 40 maraka zato što mu je pauk odvezao auto kao i novčanu kaznu od 40 maraka.

–  Tvrdim da je ovo udarac na mene kao građana, narodnog poslanika i predsjednika SDS-a. Zašto se to nije nikada desilo u prošle dvije godine? Kako to da mi baš danas diže pauk automobil, a ja sam juče izabran za predsjednika GO SDS Prijedor? To je nastavak maltretiranja mene od strane Marka Pavića i DNS -zaključuje Tubin.

Automobil bio nepropisno parkiran

Sekretar Auto-moto društva iz Prijedora, Mirko Brkić za Srpskainfo kaže da je Tubinov automobil bio nepropisno parkiran te da je sve uslikano njihovim službenim aparatom.

– Naši radnici su izašli po pozivu policijskih službenika i pokupili automobil koji nije bio parkiran na mjestu za parkiranje već na prostoru koji je namijenjen za saobraćaj vozila. Policijski službenici su napravili nalog na mjestu događaja, ali su ga naknadno donijeli u naše prostorije jer su imali tehničkih problema, odnosno nije nalog dobro bio ocrtan – kaže Brkić.

Dodaje da je Auto-moto društvo udruženje građana, te da ih politika ne zanima.

– Mi odvozimo veliki broj automobila na kojima ne piše čija su – ističe on.

Zaključuje da je Tubin platio troškove od 40 KM za odvoženje automobila i da je prihvatio prekršajni nalog policije koji će odmah platiti u duplo manjem iznosu, odnosno 20 KM.

Srpskainfo