Više od 350 đaka i prosvjetnih radnika iz osam lokalnih zajednica u BiH u subotu će na Kozari promovisati dijalog, saradnju i kulturnu raznolikost, najavljeno je danas iz prijedorske kancelarije Nansen dijalog centra /NDC/.
“Aktivnost organizujemo na Mrakovici, koja nas svojim nasljeđem iz Drugog svjetskog rata podsjeća na zajedničke vrijednosti i ujedinjuje u poštovanju naših različitosti”, navedeno je u saopštenju ovog centra.

Edukativno-kreativno-sportski događaj okupiće učenike i prosvjetne radnike iz osnovnih škola iz Prijedora, Sanskog Mosta i Oštre Luke, koji od 2011. godine kroz vršnjačke medijatorske sekcije i klubove ili dodatne časove uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, učestvuju u programu “Mirovno obrazovanje – prevencija i upravljanje konfliktom”.

“Sretni smo što će nam se ove godine pridružiti i učenici i nastavnici iz Kostajnice, Bosanske Krupe, Jezera i Prozora/Rame, Mostara i Sarajeva. Izuzetno nam je zadovoljstvo da će ovoj aktivnosti prisustvovati osnivač Nansen dijalog mreže i počasni građanin Prijedora Stajnar Brin”, navedeno je u saopštenju.

Događaj na Mrakovici najavljen je za subotu, 25. maj, od 11.00 do 15.00 časova.

Foto arhiva