Predsjedavajući Predstavništva BiH Milorad Dodik je na proslavi 12. maja dana Vojske Republike Srpske izjavio, da je bila greška što je Narodna skupština Srpske prihvatila ukidanje VRS i opredijelila se za formiranje OS BiH, osvrćući se kritički na svoj rad u to vrijeme, smatraju u Udruženju Často otadžbine.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Takođe je izjavio da, pošto 3. Pješadijski puk OS BiH baštini tradiciji VRS, iduće godine na proslavi treba obući uniforme Vojske Republike Srpske.

Iako ove izjave nisu štetne za bošnjački ili neki drugi narod, one su izazvale brojne izlive mržnje prema gospodinu Dodiku i Republici Srpskoj, od strane svih relevantnih bošnjačkih i međunarodnih činilaca BiH, jer sve što je srpsko smeta.

Nisu oni ludi, dobro znaju da će ako sruše Dodika, uz svesrodnu pomoć Srba kao što su Šarović, Mektić, Govedarica, Bosić, Borenović, Stanimirović, Crnadak i Ivanić lakše provesti svoje ciljeve. Razoriti Republiku Srpsku i stvoriti unitarnu BiH po Alijinoj Islamskoj deklaraciji.

Zato Savet ministara BiH još nije formiran po izbornim rezultatima davnog 7. oktobra 2018. godine, jer znaju da novi Srbi-ministri nisu njihovi “vazali” i da neće pristati na izdaju srpskih interesa.

Željko Komšić, član predstavništva BiH iz redova hrvatskog naroda, koga taj narod ne priznaje, jer je izabran glasovima bošnjačkog naroda, preti gospodinu Dodiku sa nekakvom krivičnom prijavom zbog njegovih izjava, a “zaboravlja“ da je on jedan obični nameštenik B. Izetbegovića, koji igra onako kako Bakir svira. On se u svojim pretnjama verovatno oslanja na korumpirano Sudstvo i Tužilaštvo BiH i famozni Ustavni sud koji sa svoja dva strana člana (sudije), sudi kako prahne Bakiru Izetbegoviću.

Izetbegović sudskom odlukom, sprečava proslavu dana Republike Srpske i traži promjenu imena Republike Srpske. Na antisrpske provokacije Izetbegovića i njegovo postrojavanje u Zenici, bošnjačke komponente OS BiH, u uniformama takozvane armije BiH, nije reagovo niko.

Da li je iko od međunarodnih činilaca u BiH osudio zloupotrebu OS BiH pri podizanju spomenika ustašama u Fazlagića kuli kod Gacka, i tako širom BiH. Nije, jer bošnjački lideri rade po scenariju koji dobiju od stranih obavještajnih službi. Isti su metodi pritisaka na Srbe u Republici Srpskoj, u Srbiji i Crnoj Gori.

Parlament Federacije BiH je, na inicijativu nevladinih udruženja, doneo rezoluciju, gde pozivaju oba doma skupštine BiH da usvoje zakon o zabrani negiranja genocida i slavljenje zločina i zločinaca.

Znamo da ne misle na žrtve srpskog naroda, ali ne znamo da li misle na njihove žrtve na Markalam ili Srebrenici koje su oni skrivili, da bi privoleli NATO da bombarduje Republike Srpske. Uhvatili su se za zločin u Srebrenici koji nije bio genocid ni po jedinom međunarodnom pravnom aktu, koji ima legitimitet.

Pošto su svi Srbi zločinci iz samo zato što pripadaju srpskom narodu, a sudovi koji su imali zadatak da to rade su nejveći dio posla uradili već davno, onda verovatno misle na zločince Aliju, Ganića, Dudakovića, Orića ili neke zločince iz redova Mudžahedina koji su ratovali u njihovoj “herojskoj” takozvanoj Armiji BiH, a još nisu procesirani. Kakva slučajnost, i skupština tkz. države Kosovo, donela je takođe rezoluciju o ratnim zločinima Srba nad Albancima.

Pa zar nisu isti mentori i isti scenariji? Visoki predstavnik u BiH Incko, optužuje gospodina Dodika da se “igra vatrom, bavi se rezervnim sastavom, uniformama i crtanjem granica” i da bi bio najsretniji da ima odriješene ruke. On bi tada, budite sigurni, upotrijebio bonska ovlašćenja. Međutim treba ovde reći da Incko nije postavljen odlukom savjeta bezbjednosti UN.

Svi njegovi izvještaji Savjetu bezbjednosti su od sada bili lažni pa i ovaj posljednji. Svoja bonska ovlašćenja, kako reče gospodin Dodik, može “okačiti mačku o rep”. Njegova izjava o gospodinu Dodiku ne važi za Izetbegovića bez obzira što on naoružava SDA i para vojne formacije za “zlu ne trebalo“, i što radi mimo ustav državne zajednice BiH. Potrebno je i da Incko i svi u svijetu nauče da je Srpska uniforma svetinja, kao krst časni i vjera, i da niko i nikada neće skrnaviti nacionalni identitet Srba. Republika Srpska mora učiniti sve da se ukine funkcija visokog predstavnika u BiH i spriječe oprobane metodologije dvostrukih aršina, laži i prevara.

OHR do sada nije reagovao ni na jednu antisrpsku i anti Dejtonsku provokaciju Bakira Izetbegovića, Džaferovića, Zvizdića i Komšića, ali jeste na izjavu gospodina Dodika o uniformama. Kažu da su njegove “izjave neodgovorne i provokativne jer OS BiH predstavljaju važan element stabilnosti, kohezije i sigurnosti države“. Pitamo se koliko je i kako Izetbegović platio OHR-u ovako visoku ocenu OS BiH.

Narodna Skupština Republike Srpske treba doneti odluku kojom Republika Srpska neće priznati niti jednu odluku Saveta ministara BiH u tehničkom mandatu, a u kojoj učestvuju “srpski ministri”.

Takođe, Narodna Skupština Republike Srpske mora decidno odrediti dalji put Republike Srpske i način njenog razdruživanja sa Federacije BiH. Ovakva državna zajednica BiH kakva jeste nije potrebna ni jednom od tri naroda, jer u njoj niko nema perspektive.

Republika Srpska može samostalno egzistirati, zato treba raspisati referendum, razići se u miru sa Federacijom BiH i zaploviti u neke mirnije vode i prosperitet. Naravno, sve ovo uz podršku velikih sila, i nadamo se da će tada prestati mržnja između tri naroda BiH.

Za “Čast Otadžbine”
Odbor osnivača