Ovaj mjesec podstiče nas na razmišljanje o godišnjem odmoru, odlasku na plažu i bazen

Sa letom koje nam je iza ćoška, bar kalendarski, maj mesec i sezona Blizanaca donosi nam prilike za socijalizaciju i opuštanjem na toplom i prijatnom suncu.

Sezonu će obeležiti naša potreba da se opustimo, ali i da iskoristimo svaki mogući trenutak koji nam zvezde pruže. Od 21. maja se Sunce pomera u znak Blizanaca, vladara treće kuće jezika, samoizražavanja, ranog razvoja i detinjstva, veza između rođaka, zajednice i kratkotrajna putovanja. Blizancima vlada Merkur koji je zadužen za kontrolu komunikacija, prikupljanje informacija, saobraćaj i tehnologiju.

Horoskop

Počinje nam sezona vladavine Blizanaca. Foto: Pixabay, Shutterstock

Kada se sve ove prilike iskombinuju tokom sezone Blizanaca, dolazi do podstrekivanja jačanja veza sa prijateljima, porodicom, kolegama, a imamo inspiraciju za avanturama i radoznalost za putovanjima i učenjem.

Poznati po svojoj dualnoj prirodi, Blizanci mogu da budu energični i radoznali u jednom minutu, a već u narednom su hladni i rezervisani. Promenljive su prirode i u isto vreme mogu da budu fleksibilni, otvorenog uma i veoma otvoreninkada je u pitanju intelektualna stimulacija.

Evo šta svaki od horoskopskih znakova očekuje tokom sezone vladavine Blizanaca.

Ovan

Vaš društveni život biće kao na steroidima tokom ovog perioda jer se Sunce pomera kroz vašu treću kuću komunikacija. Želećete da učestvujete u svakom projektu, da idete na sve žurke i kafenišete i idete na branč. Ma sve! Ukoliko ne postavite sebi granicu – pregorećete!

Bik

Horoskop

Evo kako će sezona Blizanaca uticati na Bikove. Foto: Pixabay, Shutterstock

Ulagaćete više energije kao biste povećali zaradu. Što ste fokusiraniji to ćete biti kreativniji.

Blizanci

Sunce vam je u prvoj kući vaše ličnosti, pa ćete imati više samopouzdanja i želećete da ostvarite lične ciljeve koje ste postavili sebi. Unosite u svaki vaš projekat veliku strast.

Rak

Sunce vam jeu 12. kući duhovnosti, pa ćete imati potrebu da se povučete u svoju ljušturu i izolujete se od svega kako biste se zaštitili od emotivnih rana. Odmor i relaksacija su vam lek za sve.

Lav

Sunce u 11. kući povezivanja povećaće vašu pažnju za timske projekte, od fitnes časova do humanitarnih događaja. Imaćete par prilika da zablistate kao vođe i trebate da ih iskoristite na pametan način.

Devica

Sunce vam ulazi u kuću karijere, pa ćete dobiti gomilu predloga za projekte i poslove i vaš rad će biti prepoznat i priznat. Jedini problem može da vam bude to što ćete početi da se posećate preopterećeno.

Vaga

Horoskop

Vagina priroda dolazi do izražaja u ovoj sezoni. Foto: Pixabay, Shutterstock

Sunce vam je sada u kući avantura pa vam je pojačan apetit da izađete iz vaše konforne zone i da učite. Bilo da imate inspiraciju da putujete, prijavite se za neki kurs ili odete na izložbu u muzej – ne oklevajte! Bilo koja sloboda od vaših svakodnevnih obaveza dobro će vam doći da malo podstaknete vaš duh.

Škorpija

Sunce vam putuje kroz vašu osmu kuću seksualnosti i intimnosti pa ćete biti raspoloženi da više vremena provodite sa partnerom. Iskoristićete Sunce kako biste jasnije sagledali aspekte vašeg zajedničkog života. Vaš pristup seksu biće veoma razigran i kreativan.

Strelac

Vaša sedma kuća je osvetljena Suncem pa ćete biti usmereni na jačanje veze sa vašom srodnom dušom i saradnjom sa kolegama. Nailazite na manji otpor na ovom polju, pa ćete isticati koliko vam je važna vaša nezavisnost. Prihvatanjem zajedničkog rada postajete jači.

Jarac

Horoskop

Jarac se vraća svojoj prirodi. Foto: Pixabay, Shutterstock

Kako se Sunce bude kretalo kroz vašu šestu kuću rutine i opšteg stanja, u fokusu će vam biti vaše zdravlje. Imaćete više inspiracije za eksperimentisanjem na polju odnosa duše i tela i da probate neke nove i zanimljiv estvari.

Vodolija

Dok je Sunce u vašoj petoj kući zabave i romase, vaša kreativnost i žeđ za flertom se uvećavaju. Vas odnos sa partnerom će se u mnogome poboljšati zbog toga.

Ribe

Sunce će se kretati kroz vašu četvrtu kuću porodičnog života, pa ćete više vremena provoditi u krugu porodice. Radićete više u vrtu i bašti, dekorisaćete kuću, roštiljati ili planirati neko porodično okupljanje.

Telegraf.rs