Prijedorskim vatrogascima, koji su prije par dana uputili apel sugrađanima da na njih ne iskaljuju svoj bijes i patnju zbog poplava, sada, kada su poplave prošle, sa svih strana stižu pohvale.

Predstavnici Mjesne zajednice Raškovac prijedorskim vatrogascima zahvalili su se na svom Fejsbuk profilu.

– Ovim putem želimo javno da se zahvalimo kako Vatrogasci Prijedor – Fire Station Prijedor tako i ekipi Civilne zaštite grada Prijedora, ekipi Radio klub “Kozara” Prijedor – “RMZO”, momci ultrazvučni senzor za online mjerenje vodostaja je vrh. POGOTOVO Vladimiru Vuković radniku firme “Marijanović” koji je rukovidio preko 18 sati teškim bagerom boreći se nesebično za naše domove, naravno uz sve vozače koji su konstantno opsluživali isti. Posebna zahvala Nebojši Miljušu i Drašku Đenadija koji su bukvalno 24h bili dostupni na telefonske pozive i potrebe intervencija! – navode iz ove Mjesne zajednice.

Foto: Vatrogasci Prijedor/Facebook

Zahvaljuju se i svim aktivistima mjesne zajednice, te mještanima kojima nije bilo teško zasukati rukave, a po potrebi uzeti i lopate.

– Rezultat svega (provjereno) ispod 20. poplavljenih kuća gdje je voda ušla u objekte, uspješno je sačuvano sigurno minimalno 300! Ljudi kapa do poda! – zaključuju u svojoj javnoj objavi iz ovog prijedorskog mjesta.

Da su zahvalni i mještani Gomjenice u kojoj je bilo i najkritičnije tokom prošlosedmičnih poplava dokaz su slike koje su na svojoj Fejsbuk stranici objavili prijedorski vatrogasci.

Foto: Vatrogasci Prijedor/Facebook

Naveli su da su mještani Gomjenice, odnosno Ulice šeste krajiške brigade, hranom i pićem počastili vatrogasce nakon završetka cjelodnevnog ispumpavanja vode iz njihovog naselja.

Srpskainfo