U Prijedoru je u toku realizacija projekta “Zajedno za svoje škole” u četiri gradske osnovne škole sa ciljem edukacije mladih o vršnjačkom nasilju, reproduktivnom zdravlju, higijeni i zdravoj ishrani, kao i o pisanju projektnih prijedloga.

Projekat relazijuju prijedorsko Udruženje građana “Don” i kompanija “Arselor Mital” u svrhu promocije zdravog načina života i formiranja timova u školama koji će biti osposobljeni da kroz pisanje projektnih prijedloga i prikupljanje sredstava doprinesu poboljšanju uslova u svojim školama, saopšteno je iz ovog udruženja.

Školski timovi rade na izradi projektnih prijedloga sa ciljem nabavke potrebnih nastavnih pomagala i drugih materijalno-tehničkih sredstava za svoje škole, a kompanija “Arselor Mital” obezbijedila je novac za realizaciju projekata.

U Osnovnoj školi “Petar Kočić” danas su pripadnici Policijske uprave Prijedor održali predavanje o vršnjačkom nasilju na kojem je učenicima skrenuta pažnja na značaj prevencije vršnjačkog nasilja, pravovremenog prepoznavanja i prijavljivanja nadležnima.

 

Kozarski