Prijedorska Policijska uprava rasvijetlila je razbojništvo počinjeno u Omarskoj nad četvoro državljana Turske i uhapsila šest osoba, saopšteno je danas iz ove uprave.

Uhapšene su osobe čiji su inicijali B.M. (23) iz Novog Grada, G.D. (51) iz Banjaluke, te K.M. (35), K.M. (28), K.LJ. (30) i I.M. (32) iz Prijedora za koje je utvrđeno da su imale unaprijed stvorenu namjeru da sebi pribave materijalnu korist.

Osoba G.D. je u nedjelju, 19. maja, u večernjim časovima svojim taksi vozilom prevezla oštećene iz Banjaluke u Omarsku, gdje ih je preuzelo lice B.M, koje ih svojim motornim vozilom prevozi do mjesta Previja kod Prijedora.

– Dolaskom na planirano mjesto, osobe K.M, K.M, K.LJ. i I.M. čekaju oštećene, te im, uz upotrebu sile i pod prijetnjom uzimaju torbe sa odjećom, novčanike sa ličnim dokumentima i novcem u iznosu od 2.000 evra, dva mobilna telefona i ručni sat – navedeno je u saopštenju.

Riječ je o turskim državljanima čiji su inicijali T.A, A.Y, A.I.C. i A.S.

Sve osumnjičene osobe su zbog sumnje da su izvršile krivično djelo razbojništvo sprovedene dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

SRNA/Srpskainfo