Učenici Elektrotehničke škole u Prijedoru u ovoj školskoj godini osvojili su brojna priznanja i nagrade na više različitih takmičenjima iz inovacija, znanja i sporta.
Direktor Škole Dragoja Mijić rekao je da postoji tradicija inovatorstva, da su dobro znanje đaci pokazali i na regionalnim i republičkim takmičenjima iz matematike, fizike i informatike, kao i da su ostvarili odlične rezultate u sportskim disciplinama.

“Za to su zaslužni profesori i mentori koji okupljaju djecu i pokazuju im, a ima i talentovane djece. Ima i koji su na takmičenjima osvajali po maksimalnih 100 bodova, što je veliki uspjeh”, rekao je Mijić novinarima u Prijedoru.

Profesor predmeta elektro-energetske struke Nenad Vukota rekao je da se svake godine boljim đacima koji su više zainteresovani kroz sekcije omogućava da više nauče i da na raznim takmičenjima predstave ta svoja znanja.

“Tri ekipe su se predstavile na Inostu i osvojile po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju. Bilo je više oblasti. Ono što je možda najinteresantnije je srebrna plaketa za pametene električne instalacije. To je nešto što se pojavljuje kod nas na tržištu i već imamo dosta đaka koji se jako dobro u to razumiju, koji mogu da to postave i pomognu ostalim drugarima da to bolje razumiju”, rekao je Vukota novinarima u Prijedoru.

On je naveo da uvijek ima talentovane djece.

“Mi se trudimo da ih izdvojimo iz mase onih koji ne žele baš da uče previše i da tim talentovanima pružimo priliku da što više nauče i da se što više realizuju u toj oblasti”, dodao je Vukota.

Prema njegovim riječima, i profesori su zadovoljni učeničkim dostignućima, a i učenici su ponosni na ostvarene rezultate.

Video: Kozarski