Mirjani duguje 4.000 dolara već 30 godina! Erko i dalje čeka da mu isplati 32.500 evra! A Sonja je dobila samo batine!

Mirjana Ponjiger, srpska državljanka koja već decenijama živi u Australiji, javila se redakciji Kurira sa tvrdnjom i dokazima da joj Halid Muslimović punih 29 godina duguje novac i ne želi da ga vrati.

Prema rečima ove žene, ona i njen suprug su poznatom pevaču pozajmili 5.000 dolara 1990, u vreme kada su na prostoru Jugoslavije počeli ratni sukobi, uz prethodno obećanje da će pare vratiti čim bude počeo da zarađuje od nastupa. Prolazile su godine, a Muslimović je stalno odlagao svoje obaveze prema Ponjigerovoj, što i danas traje.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Moj suprug i ja smo Halidu ugovorili jednu turneju krajem osamdesetih ovde u Australiji, uredno smo mu platili i on je to odradio kako treba. Onda nas je zvao 1990. i rekao nam da se nalazi u Austriji, da je morao da pobegne iz Bosne zbog rata i da su mu u Prijedoru sve zapalili. Molio nas je da mu pomognemo, da mu pošaljemo 5.000 dolara, a da će on to vratiti novom turnejom koju ćemo organizovati moj suprug i ja. Nisam imala toliko novca kod sebe, taj iznos je tada bio kao što danas vredi 50.000 dolara. Otišla sam u banku, podigla kredit i poslala mu pare. Naša želja je bila da pomognemo čoveku u nevolji, poznajemo ga i nismo sumnjali u Halidovo poštenje – priča Mirjana za Kurir.

FOTO: PRINTSKRIN

Muslimović je, prema rečima ove žene, od tada prestao da se javlja njoj i njenom suprugu.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Nekoliko puta je dolazio u Australiju posle toga, ali je bežao od nas, skrivao se da nam ne bi vratio pare. Uspeli smo da mu izvučemo samo hiljadu dolara pre nekoliko godina, kada ga je Sonja Bašić dovela ovde da peva. Ja nju ne poznajem, videla sam je samo jednom, ali kad samo čula šta je njoj uradio, pa to je bogu za plakati… Ta žena mu je toliko finansijski pomogla, a on je onako pretuče! Ja sam u policiji dala iskaz, ispičala sam da mi duguje novac i da ne želi da ga vrati. Ako on misli da će se izvući, grdno se vara jer, ako ništa drugo, neće moći nikada više da kroči na tlo Australije – ispričala nam je Ponjigerova.

Kurir.rs