Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija rekao je u Dnevniku plus naše televizije da video-snimak, koji je danas objavljen u pojedinim medijima, samo potvrđuje istinitost njegovih navoda.

– Na neki način, drago mi je što se taj snimak pojavio jer on potvrđuje sve ono što sam rekao u demantiju. Na snimku se vidi da jasno govorim čovjeku da ne mogu da mu pomognem i da mora da dostavi dokumentaciju. Saslušao sam ga i uputio na institucije – rekao je Tegeltija, ističući da nikakav novac nije uzeo, te da lice sa snimka nikada više nije vidio.

On nije isključio mogućnost zloupotrebe njegovog imena i pozvao je sve građane koji znaju da je neko tražio novac u njegovo ime da to prijave nadležnom tužilaštvu.

Tegeltija je naglasio da je cilj čitave priče kojom se optužuje za koruptivne radnje, zapravo diskreditacija njega kao predsjednika VSTS i da u pozadini stoje određene političko-paraobavještajne strukture koje žele da preuzmu kontrolu nad Savjetom i pravosuđem, kako bi mogle da utiču na političku scenu u BiH.

Tegeltija je zahvalio članovima VSTS, koji su ga danas jednoglasno podržali u daljem obavljanju dužnosti predsjednika Savjeta.

RTRS