Na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Prijedor od početka godine evidentirana su 302 migranta, što je daleko više u odnosu na isti period prošle godine

Najveći broj evidentiranih migranata je iz Pakistana. Kako su istakli iz prijedorske Policijske uprave, prema migrantima se postupa u skladu sa odlukama Koordinacionog tijela Vlade za kontrolu migranata, koje podrazumijevaju human pristup ovim licima, i omogućavanje njihovog bezbjednog prelaska preko teritorije Srpske. Od početka godine nisu evidentirana krivična djela koja su počinili migranti. U istom periodu počinjeno je 25 krivičnih djela nad migrantima.

– Na području Novog Grada evidentirano je specifično krivično djelo gdje su lica sa područja Federacije, tačnije Unsko- sanskog kantona, u automobilu i priključnom vozilu prevozili veći broj migranata, a ujedno, kod tih osoba pronađena oprema za ilegalni prelazak preko granice, odnosno čamac na naduvavanje. Protiv navedenih osoba podnesene su krivične prijave i izvještaj nadležnom Tužilaštvu – rekao je načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović.

RTRS