Učenici iz Vladivostoka dospjeli su u sve svjetske medije kada su ove sedmice za svoju matursku zabavu odabrali BDSM temu. Zabava na kojoj su bili više goli nego obučeni prizvala im je policiju, a naljutila i njihove nastavnike, ali i vršnjake.

Ruski maturanti šokirali su i svoje nastavnike i cijeli grad kada su se za svoj posljednji dan u školi djevojčice obukle kao Plejboj zečice i policajke, dok su momci došli u pocijepanim hlačama, bez majica, samo sa ljepljivim trakama preko bradavica.

Slike i snimci njihove zabave procurili su u javnost. Na nekima oni skaču i pjevaju u glavnom holu škole dok ih jedan od drugova prska pjenom iz protivpožarnog aparata.

Direktorka škole Galina Pugina rekla je da ništa nije znala o planu djece da se ovako (ne) obuku u BDSM stilu. Iako su roditelji stali na stranu direktorke, ona je podnijela ostavku.

– Učenici su kasnije došli do mene s roditeljima i izvinili se za svoje ponašanje. Nisu shvatali koliko je pogrešno to što rade i kakvu su sramotu nanijeli školi. Nisu mislili o posljedicama – rekla je direktorka za kp.ru.

Nakon maturske zabave koju su mogli ocijenili kao skandaloznu i odraz nepoštivanja škole kao institucije i njihovih nastavnika, protiv dvoje tinejdžera podnesena je prijava za nedozvoljeno nošenje uniforme.

Protiv njih su podnesene prijave za nedozvoljeno nošenje uniformi s oznakama institucija, vojnih organizacija, organa reda ili s državnim simbolima, prenosi Avaz.