U akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na sankcionisanje vozača zbog prekoračenja brzine i učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, Policijska uprava Prijedor kontrolisala je 1.091 učesnika, a prekršaje izrekla za njih 655 ili 60,04 odsto.
Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano je 413 vozača. Pored novčane kazne, vozačima je izrečeno i ukupno 198 kaznenih bodova, te 126 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom, saopšteno je danas iz ove uprave.

Sankcionisana su 54 vozača zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola koja su isključena iz saobraćaja, od kojih je 14 lišeno slobode. Pored novčane kazne, vozačima su izrečena i ukupno 84 kaznena boda, te 44 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

Sankcionisano je i 188 učesnika u saobraćaju za prekršaje koji nisu bili akcenat akcije.

Akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje vozača zbog prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola Policijska uprava Prijedor realizovala je od 22. do 26. maja.