Prijedorski Kuglaški klub „Rudar”, nakon više godina čekanja dobio je vlastitu kuglanu i to u sklopu nove sportske dvorane na Urijama. Zvanično otvaranje biće organizovano za mjesec dana, najavljuju u ovom klubu.

Bojan Hrgar, predsjednik KK “Rudar” Prijedor, rekao je da je Prijedor dobio jedan reprezentativan kuglaškl objekat onakav kakav i zaslužuje zbog višedecenijske kuglaške tradicije.

U ovom klubu zahvaljuju se na podršci gradskoj upravi, kao i resornom ministarstvu zbog flnansijske podrške izgradnje kuglane.

-Kuglaški klub “Rudar” Prijedor broji 30 članova, ali ova brojka zbog novih uslova biće daleko veća – tvrdi Hrgar dodajući da će se akcenat na prijemu novih članova staviti na mladi naraštaj. Pored članova mogućnost da se okušaju u kuglanju imaće i ostali zainteresovani građani u posebnim terminima. Zvanično otvaranje kuglane predviđeno je za kraj juna. Tom činu prisustvovaće i selekcija Republike Srbije koja je i ove godine, četvrti put zaredom, bila pobjednik svjetskog prvenstva u kuglanu.

P.Š./Kozarski