Prilikom odlaska na poslovni put ili na kraći put, majke za razliku od očeva ništa ne prepuštaju slučaju, pa tako sem usmenog uputstva, one nerijetko ostavljaju i pisane instrukcije muževima i djeci. Jedna mama iz Srbije je upravo zbog toga postala hit na društvenim mrežama, pošto se njeno “Uputstvo za rukovanje djecom” pored porodničnog doma, našlo i na internetu.

Tviterašica iz Srbije koja se na Tviteru potpisuje kao Tehnicarka, okačila je na svoj nalog spisak koji je ostavila svom suprugu, a u kojem je navela šta i kako da radi sa djecom od četvrtka pa do nedjelje, koliko je planirala da bude odsutna.

Naime, “Uputstvo za rukovanje djecom” kako je nazvala ovaj spisak, u sebi sadrži taksativnu satnicu obaveza djece u školi i na treningu, ali isto tako i sporedne obaveze u vidu odlaska na rođendane. Međutim, tu nije kraj brige ove majke, pošto je ona pored napomene suprugu da na rođendan ponese novac kao poklon, navela i da ponese dvije čokolade koje je prethodno kupila i ostavila u špajzu.

U uputstvo se takođe ubrajaju i pranje kimona sa “lovcem za boje”, kao i napomena da isti nakon sušenja opegla kćerka. Međutim, ni tu nije kraj instrukcijama ove majke, pa isto tako suprugu navodi šta da radi ako dođe do vandrednog treninga, kao i šta raditi ako ona slučajno zakasni da se u nedelju vrati kući na vrijeme.

Sigurni smo da spisak očeva nije ovoliko koncizan, kao i da su instrukcije više vezane da je jelo u frižideru, a da se pare nalaze u činiji, kao i da majčina briga ponekad nema granice, pa i da je često moža malo i pretjerana. Ali sa druge strane, majka je majka, ko umije bolje da se stara o nama od njih?

(Blic)