Američki zvaničnici očigledno su veoma ozbiljno shvatili odlučan stav Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da daljih pregovora s Prištinom neće biti ako se ne formira Zajednica Srpskih opština

Naime, na zvaničnom Tviter nalogu ambasade SAD u Beogradu danas je postavljena jasna poruka privremenim vlastima u Prištini da moraju da ispune svoje obaveze predviđene briselskim sporazumom.

– Sjedinjene američke države podržavaju potpuno ispunjenje  svih obaveza preuzetih u okviru dijaloga u Briselu. To takođe uključuje obaveze koje su vezane za formiranje Zajednice srpskih opština – piše u objavi ambasade Amerike.

Da podsetimo, pre nekoliko dana predsednik skupštine tzv. Kosova, Kadri Veselji, izjavio je da konačni sporazum o normalizaciji odnosa sa Beogradom znači da nema promene granica i da nema – Zajednice srpskih opština, a potom je njegovu pretnju ponovio i Hašim Tači.

Budući da EU nije reagovala na ove izjave, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u tom slučaju “znamo šta nam valja činiti”.

Informer.rs