U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje promjenljivo do pretežno oblačno, suvo i svježe vrijeme za ovo doba godine, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha od 15 do 20 stepeni Celzijusovih.

Jutro je u većini predjela promjenljivo oblačno i suvo, a na zapadu, sjeverozapadu i istoku je oblačno uz mogućnost pomalo kiše, dok je na jugu vedro i sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana na zapadu i sjeveru će biti oblačnije, u ostalim predjelima promjenljivo oblačno uz po koji sunčani interval, a kiše ili pljuskova biće na zapadu i sjeverozapadu, te na istoku i jugu gdje može biti i grmljavine, dok će u centralnim predjelima i na sjeveroistoku biti suvo.

Poslije podne i prema večeri na sjeveru i dijelom na zapadu mogući su rjeđi pljuskovi ili periodi sa slabom kišom, koja će na istoku i jugu jenjavati i prestajati, uz djelimično razvedravanje.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7 časova

Čemerno i Gacko šest, Livno, Sokolac i Han Pijesak sedam, Bihać, Mrkonjić Grad i Bugojno devet, Sarajevo, Zenica, Bileća i Ribnik 10, Tuzla, Novi Grad i Prijedor 11, Banjaluka, Bijeljina, Trebinje i Rudo 12, Doboj i Mostar 13 stepeni Celzijusovih.

Srpskainfo