Skupštinska većina predvođena SNSD nije usvojila izvještaj o radu načelnika opštine Teslić Milana Miličevića za 2018. godinu, uz obrazloženje da nisu zadovoljni njegovim radom.

-Na ovo licemjerno obrazloženje onih koji su cijelu 2018. godinu proveli u opstrukciji rada načelnika i Opštinske uprave najbolji odgovor je dao predsjednik Kluba odbornika SDS, Milan Kasapović, da su izvještaj načelnika usvojili građani opštine Teslić na referendumu održanom 3. marta ove godine. Ova mala pakost na račun načelnika od strane SNSD prava je sitnica prema šteti na račun građana opštine Teslić koju su direktno izazvali odbornici te stranke neusvajanjem važnih dokumenata za razvoj opštine Teslić i za konkurisanje prema međunarodnim donatorskim projektima, a koji su proteklih godina obezbjeđivali značajna sredstva za našu opštinu – saopštio je Opštinski odbor SDS Teslić.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kako se navodi, SNSD-ovi odbornici takođe su glasali protiv Plana rada načelnika i Opštinske uprave za 2019. godinu, a čiji je sastavni dio „Izrada strategije o energetskoj efikasnosti opštine Teslić“, čime su donatorska sredstva ozbiljno dovedena u pitanje.

-Plan rada za 2019. takođe sadrži i brojne druge projekte značajne za dalji razvoj Teslića, ali glasajući protiv tih projekata odbornici SNSD pokazali su po ko zna koji put da im nije bitan napredak Teslića i Teslićana, da ponovo rade protiv svog grada i opštine i njihovog razvoja, a sve zbog svojih ličnih interesa male grupe ljudi koja je sebi dala za pravo da zbog tih interesa i čiste pakosti nanosi štetu svim svojim sugrađanima – navodi se u saopštenju.

Srpskainfo