Fudbalski klub Rudar Prijedor biće domaćin završnog turnira juniorskog šampionata BiH na kojem će da učestvuju klubovi iz Republike Srpske. Takmičenje će se održati na Gradskom stadionu u Prijedoru u četvrtak i petak, 6. i 7. juna, a pored domaćina nastupiće još juniori Modriča Alfe, Sutjeske iz Foče i trebinjskog Leotara.

Prijedorčani su o domaćinstvu završnice prvenstva BiH obavešteni dopisom iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, a protivkandidat gradu na Sani za organizaciju turnira bila je Foča. U obrazloženju odluke koju je potpisao komesar za takmičenje Goran Mikanović piše:

“Na sastanku Takmičarske komisije OFL BiH dana 30. maja 2019. godine u Banjaluci donesena je odluka da se završni turnir prvenstva u Omladinskoj ligi BiH 2018/19 za juniore, održi 6. i 7.juna u Prijedoru na stadionu FK Rudar Prijedor. Domaćin završnog turnira na kome će učestvovati, najbolje plasirani klubovi iz FSRS po grupama zapad, jug, centar i sever je Fudbalski klub Rudar Prijedor. Fudbalski savez Republike Srpske je za sve klubove (23 osobe po klubu) obezbedio večeru i spavanje s doručkom u hotelu ‘Prijedor’, dok je FK Rudar Prijedor obezbedio lanč pakete za povratak kući klubova. Svaka ekipa je obavezna da ponese dve garniture sportske opreme, sportske legitimacije igrača, te akreditacije službenih lica.”

Žreb polufinalnih parova je u četvrtak u 13.30 časova u hotelu “Prijedor”, prvi polufinalni meč je u 16, a drugi u 18 časova. Finalni susret je na programu u petak u jedanaest časova, dok utakmice za treće mesto neće biti.

Sportski žurnal/prijedor24h