Dokazano je da je moguće smršati hodanjem

Mnogima od nas teško padaju različiti fitnes programi, ali na svu sreću možemo da gubimo kilograme bez znojenja satima u teretani zahvaljujući svakodnevnoj šetnji.

Postoji 5 genijalnih trikova kako možete da povećate sagorevanje kalorija tokom šetanja.

Parkirajte malo dalje

Hodanje, Šetnja, Šetanje, Pešačenje

Foto-ilustracija: Profimedia

Čak i ukoliko vozite auto i idete svuda kolima, možete ipak da povećate broj koraka time što ćete parkirati malo dalje od vašeg doma i prošetati do kuće. U slučaju da ne vozite auto, izađite par stanica ranije iz prevoza.

Dođite ranije

Dogovorili ste sastanak sa prijateljem? Umesto da dođete na vreme, stignite malo ranije. Tako možete da prošetate do obližnjih radnji i napravite malo više koraka.

Idite stepenicama

Nemojte da se oslanjate na lift već postavite sebi neki cilj i idite stepenicama. Idenej uz i niz stepenice pomaže da se toniraju noge i zategne gluteus. Odličan je način za sagorevanje kalorija. Osoba koja ima 70 kilograma sagoreva 9 kalorija tokom jednog minuta penjanja uz stepenice.

Pravite pauze

hodanje, šetanje, uživanje

Foto-ilustracija: pixabay

Umesto da na poslu sedite sve vreme ustanite od stola i idite u šetnju svako malo. Par malih šetnjica u toku radnog vremena učiniće da napravite više koraka. Fizička aktivnost stimuliše proizvodnju endorfina u mozgu pa to može da vam pomogne da se osećate srećniji.

Hodajte i pričajte

Mnogi od nas uživaju da se zavale kada obavlajju telefonski razgovor. Umesto da sednete i ne pomerate se šetajte dok razgovarate. Postavite sebi cilj da hodate sve dok osoba sa kojom razgovarate ne prekine razgovor.

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)